Keravan parkkihalli-treenit olivat juuri niin vaikeat Viskille kun pelkäsinkin. Ympärillä treenaavat koirat aiheuttivat ihan riittämiin häiriöitä. Kuitenkin pystyttiin kaikki ajattelemamme liikkeet suorittamaan, joten sen nyt ehkä sitten oli hyvä juttu :-o. Paikalla olot onnistuivat, mutta niissäkin ensinnäkin istumisessa Viski oli siirtänyt toisen etutassun eteenpäin ja oli ollut sen näköinen että pitäisikö mennä maahan, ei ollut kuitenkaan mennyt ja kun saavuttiin näköpiiriin Viski istui ihan kunnon asennossa, mutta etutassu oli edessä päin. Paikkalla olossa Viski oli tarkkaan katsonut liikkeenohjaajaa ja oli oikein jäänyt sitä tuijottamaan että mikäs ihme tuo on, muttei liikkunut. Niin, eikä noussut ekalla istu-käskyllä maasta ylös...
Sain muutamia äärimmäisen hyviä neuvoja treeneistä:
Tunnari : aina rauhallinen kapulan luovutus (luovutuksen suoruudella tms ei ole nyt väliä), ei saa katsoa koiran työskentelyä (=voi ottaa signaaleja oikea/väärä), treenaa paljon siten ettei tiedä missä oikea on. Ja toki niitä kapuloita voisi olla vaikka kymmeniä mistä etsiä sen oikean. Tee myös liikettä liikkeenohjaajan käskytyksen kera!
Ruutu: merkille menossa ilmeisesti varastaa - tarkkaile!
Seuraaminen: häiriötreeniä lisää (yllättävää..)
Ohjattu: vaikeuta häiriöillä treeniä, tiputtele leluja, kasseja, merkkejä yms.yms. alueelle ja AUTA koiraa nostamaan oikea =jätä merkille ja käy näyttämässä haettava kapula. Ohjatun vinoihin luovutusasentoihin ehdotettiin treeniä, jossa otetaan noudon tuontia vinoista kulmista, ja vaikka ihan niinkin että koira joutuu tavallaan "pujottelemaan" luokseni ja kun tarjoaa vinoa istumista, uusi tuo käsky ja mikäli sillä asento korjaantuu niin pieni palkka ja uusi yritys, vasta suoraan ekalla kerralla oikeasta luovutuksesta kunnon palkka.

Ajattelin että aika pian voisi mennä uudelleen noihin treeneihin, sen verran hieno mahdollisuus on treenata häiriön alla ja lisäksi saa aina selkeitä hyviä vinkkejä miten asioita voisi treenailla.