Uutta intoa puhkuen kävin iltalenkin lomassa ottamassa tokotreenit. Tänään oli ajatuksena tehdä muutamia liikkeitä ilman palkkaa. Niinpä, tuumasta toimeen. Aloitin idarilla, yritin keskittyä a) omaan liikkumiseen etten tunge koiraa ruudun sisään :-o ja b) seuraamisasentoon. Tein idarin ilman palkkaa, asennot olivat hyvät ja pysyi hyvin paikoillaan vaikka tein "tuplakävelykierrokset" jokaisessa asennossa, lisäksi seuraaminen oli minusta aika hyvällä paikalla. Tästä hienosta kokonaisuudesta sai palkaksi kehut :-/. Tuon jälkeen otin luoksetulon idarin läpi, ilman pysäytyksiä. Vauhti oli melko hyvä, ei yrittänytkään ennakoida (joskaan ei myöskään juossut sata lasissa) ja otin loppuasentoja myöden luoksetulon. Palkaksi sai kälysen juuston palasen. Tämän jälkeen ruutu, jossa oli jo valmiina lelu odottamassa. Merkki oli vauhdikas, samoin ruutuun meno ja tuntui pallo palkka olevan parempi kuin aikoihin :-)). Tämän jälkeen otettiin ruutu uudelleen, ilman lelua - pysäytys ruutuun ja palkka. Sisäänmeno ja ruudussa paikan haku oli hieno, siitä lelu palkaksi. Tämän jälkeen vein vielä Viskin ruutuun ja otin loppuosan siten, että kävelin kaksi kierrosta "käsky"-sanaa huudellen (oli ohikulkevilla ihmeteltävää), lopuksi kutsuin Viskin seuraamispätkään ja oikeasta seuraamispaikasta nami palkaksi. Sitten tunnariin, jonka olin jo hetki sitten tehnyt valmiiksi. Tunnarissa - joo, toi oikean - tarkisti muut tarkkaan mutta koskematta , ja oikean osuessa kohdallla tietysti toi omansa. Kuten pitääkin :-p.
Vielä kaukot. Normaali alkurituaalit, normaali matka, muutamia asennon vaihtoja ja loppuosa myös mukaan = palaan koiran luokse. Ja kas kas - sain lauantain kisavirheen aikaiseksi, singahti minua kohden. Otettiin koko sarja alusta uusiksi, ennen kuin lähdin kohti sanoin hyvin rauhallisesti ja hiljaa "hyvä" ja palasin Viskin luokse josta kovat leikkimiset palkaksi.

Ja niinpä, tarkoitus oli treenata useampi liike ilman palkkaa, mutta kas kas, ensimmäisen liikkeen maltoin tehdä ilman "palkitsemista". Toki koko treeniä miettien palkkasin vähemmän kuin normaalisti, mutta kuitenkin tässä on yksi asia, joka vaatii itseltäni nyt muutosta. Minulle on vaikeampaa treenata ilman palkkausta kuin koiralle, mutta uskoisin että tätäkin asiaa on nyt alettava säännöllisemmin harjoitella. Nimittäin tuo tunnarin epäonnistuminen kisassa kuitenkin saattaa johtua hyvin pitkälti siitä, että tunnari on viimeinen suoritus ja kierrokset on jo vähän kuumana kun ei ole palkkaa irronut aikoihin.. Joka tapauksessa, tämmöinen optimistijolla mä olen, nyt olen taas ihan vakuuttunut, että kyllä ne pari ykköstä vielä tulee, vähän kun skarppaa treenausta ja miettii mitä tekee niin hyvä siitä tulee ;-D.