Sunnuntai-iltana käytiin maneesissa tokoilemassa. Kaikki meni keskimäärin aivan päin pers..tä. Homma taisi lähteä jo luisumaan sivuraiteille siitä, kun oltiin kotopihassa lähtöpuuhissa ja Viski sekä Kiitos lähtivät juoksemaan naapurin koiran kanssa aidan reunustaa pitkin kilpaa. Se on pojilta ihan ehdottomasti kiellettyä, ja silti sitä hararstetaan varsin säännöllisesti. Sain pahantekijöistä Viskin kiinni itse teossa ja kerroin sille suutuspäissäni varsin selkesti että saa olla viimeinen kerta kun tuollaista tehdään (no, ei se todellakaan tainnut olla viimeinen kerta).. Joten, en tiedä jäikö toi yhteenotto nyt kaivelemaan vai mikä oli syynä, mutta melko persiilleen treenit meni.
Paikalla istuminen ja paikalla olo menivät ihan hyvin, istumisessa vieressä olevat koirat tippuivat maahan ja niitä korjailtiin, mutta siitä huolimatta Viski oli onneksi pysynyt istumassa. Seuraamisen kanssa on nyt tosiaan ongelmia, paikka ei ole hyvä, kontakti ei pysy. En tiedä pitäsikö lähteä ihan ottamaan alusta parin askeleen seuraamisia.. Viski kaiken lisäksi piipitti seuraamisessa, mitä se ei kyllä ole aiemmin tehnyt!? Liekö syynä ollut iiihana maneesissa ollut tyttöbortsu.. Mutta kertakaikkisen masentavaa tuo seuraaminen. Seuraamisen jälkeen otettiin ruutua, mikä on ollut meidän vahva liike. Vaan tulipa tosissaan ongelmia. Veeti seisoi tolpassa kiinni melko lähellä ruutua ja tietysti innoissaan haukkui, Viski ei suostunut yskinkertaisesti menemään ruutuun sisään, vaan jäi ruudun etupuolelle... Ja siitähän sitten ongelmat alkoikin. Jouduin hinkkaamaan ruutua varmaan vähän liikaakin, jotta saatiin sitten pari melko onnistunutta suoritusta.. Sitten otettiin ohjattu nouto mikä nyt oli ihan hyvä. Tunnarissa oli normaali kisamainen suoritus, yhteen kapulaan nappas kiinni, irrotti ja etsi omansa ja toi. Tämä uusiksi...taas. Ja toisella yrittämällä hyvä suoritus. Lopuksi vielä kaukoja, jotka ihme kyllä onnistui hyvin. Palkkasin kaukoista taas vasta loppuasennosta.

Näiden treenien jälkeen olen taas valmis vaihtamaan harrastuksekseni vaikkapa puutarhanhoitoon... Onneksi tulee pääsiäinen ja lähdetään Muonioon, Viskikin pääsee tällä kertaa mukaan, mutta me EMME ota treenivehkeitä mukaan.