Siinähän se otsikossa seisoo. Köyliön tokokisa oli meidän osaltamme kaikin puolin aika katastrofi. Ensinnäkin lähdin liikkeelle aivan hellevarusteella, onneksi otin sentäs tuulipuvun takin varuiksi mukaan. Sää Köyliössä oli sateinen (=satoi vettä koko ajan) ja kylmä! Päivällä sielläkin oli ollut vielä hellettä, muka :-o. Mä olin aivan umpijäässä, ihan totaalisesti syväjäädytetty. Aikataulut noinkin pienessä kokeessa kusi aika huolella, ja minäkin olin kisapaikalla kolme tuntia ennen meidän suoritusta... olin ajatellut että saavun paikalle siten, että ehdin rauhassa hetken itse katsella ympäristöä, lenkittää Viskin ja sitten alkaa pikku hiljaa keskittyä kokeeseen - no ehdin tämän tekemään kyllä tosi hyvin.
Viski vaikutti kuitenkin ihan hyvältä juuri suorituksen alla, oli ihan skarppina menossa kehään.. Istuminen meni nollaksi, Viski jäi istumaan hyvin eikä mulla ollut epäilystäkään etteikö se istuisi. Kuitenkin n. 1,5minsan kohdalla oli mennyt maihin. Tämän jälkeen tietysti itselle tuli jo epätoivofiilis, vaikkei tietysti saisikaan - istuminenhan on "vain" 30 pinnaa.. Paikalla olossa Viski oli ollut hyvin levoton (oli vaihtanut lonkkaa toiselta useaan kertaan) ja tästä saatiinkin vain 7. Sitten mentiin seuraamiseen jossa vain hidas ja juoksuosuudet olivat mielestäni hyviä, normaali seuraamisessa oli taas kerran kisaongelmia kontaktin ja perusasennon kanssa. Idarissa asennot olivat oikeat, mutta maihinmenon ja seisomisen asennot tehtiin vinoon ja seisomisesta seuraamisen kuulema varasti. Tästä 7. Sitten luoksetulo... Viski ei liikahtanut mihinkään! Kutsuin kolme kertaa, ei mitään - tujotti vaan minua. Neljännellä sain sen liikkeellee - joskin sillä ollut enää mitään merkitystä. En ymmärrä, en kertakaikkiaan?! Keskeytin - tuntui tosi masentavalta ja ajattelin että kaiken järjen mukaan nyt on parempi lopettaa ennenkuin tulee suurempaa vahinkoa.
Mietin voisiko sillä olla nyt merkitystä että varsin äänekäs miesliikkeenohjaaja ja tuomari sanoisinko mellakoivat keskenään uusista säännöistä, ja Viskihän tunnetusti paineistuu erityisesti kovaäänisistä miehistä. En tiedä, en tosiaankaan , mutta näin nyt kuitenkin kävi. Fiilis oli melko masentunut ja oikeastaan on vieläkin.
Kisan jälkeen pääsin treenaamaan (kello 22.30..) vielä kehään. Tietystikään seuraamisen kanssa ei ollut ongelmia.. Luoksetulokin onnistui. Ruutu sen sijaan tökki, Viski meni ruutuun kyllä, mutta meni sivusta sisään ja ajattelin ottaa uusiksi. Sen jälkeen Viski väisti useaan kertaan ruutua, ei siis mennyt ruutuun sisään! Aivan käsittämätöntä tämäkin, ruutu oli ihan rauhallisessa paikassa eikä mitään syytä tommoiseen kieltoon ollut. Vein lelun ruutuun ja sen jälkeen ruutu olikin ihan jees, ja otin vielä ilman lelua ruudun, joka onnistui myös. Kaiken kaikkiaan outo kisa.