Oltiin Koivumäen radalla hakuilemassa, juuri kun olin kotoa lähdössä treeneihin tuumin, että voi kunpa ilma vähän viilentyisi. Hakuradalle kun päästiin, tuuli alkoi nousta ja puista tippui mitä ihmeellisintä roinaa maahan, eikä mennyt kuin hetki kun vettä alkoi tulla ihan tosissaan ja melko raju ukkosilma nousi taivaalle. Sinänsä oli hyvä "päästä" treenaamaan tuollakin säällä, joskus kun kisoissa voi sattua ukkonenkin kohdalle.. Muutoin tuolla säällä metsässä oleminen on aivan hullun hommaa!
Viskin treenit olivatkin sitten radan profiilista ja piilojen paikoista johtuen vähän erilainen kuin olin alkujaan ajatellut, mutta treeni meni siis jotenkin näin.. Oikea etukulma kartioumppari - suora palkka. Vasen etukulma tyhjä (+pari valepiiloa), mutta noin 50-60 m etrin kohdalla äijä ns. maapiilossa, johon suora palkka. Tälle jouduin lähettämään Viskin uudelleen, teki kovasti töitä - tarkisti etukulman ja jatkoi työskentelyä, mutta aivan 50 metriin saakka ei mennyt. Joten kehut ihan hyvästä työskentelystä ja uusi lähetys piilon kohdalta. Tästä hyvä löytö - joskin hetken joutui paikallistamaan piiloa, sen verran vaikea se oli. Tämän jälkeen oikealle n. 70m kohdalta lähetys, ja äijä ns. ruumisarkussa 100 m kohdalla. Tässä Viski tarjosi ensin huonoa - liian lyhyttä pistoa, josta huomautin ja otettiin uusi lähetys samasta kohden, ja Viski teki tähän harmillisen takatyöskentelyn käyden tarkistamassa etukulman piilon uudelleen! Outo juttu! Mutta jatkoi sitä pistoa hyvin oikeaan suuntaan ja nosti äijän, johon kiintorullailmaisu. Ilmaisu ja näyttö ok. Sitten samalta kohdalta vasemmalle kartioumppari, johon suora palkka (tässä umpparissa oli muuten maalimiehen yllätykseksi iso sammakko!! Olisin kuollut säikähdyksestä, jos MINÄ olisin istunut samassa piilossa sammakon kanssa...). Tämän jälkeen vielä kunnon ukkosmyräkän kunniaksi n.125m kohdalta edelleen vasemmalle tyhjä pisto, joka oli oikein hyvä ja siitä suora lähetys oikealle n. 150m suora palkka äijälle. Josta kivat frisbee pelailut loppu palkaksi.
Koko ajan itsellä oli sellainen pieni pelko, ettei vaan tule Viskille mitään pelkojuttuja ukkosen ja salamoiden vuoksi, mutta sain onneksi hillittyä oman pelkoni eikä Viski ollut moksiskaan ukkosesta. Ihan hyvä treeni, sellainen melko tasapaksu mutta kiva suoritus.
Sen sijaan muutamalla muulla meidän porukassa treenit menivät syystä jos toisesta poskelleen, ja sellaiset asiat jäävät kyllä harmittamaan tosissaan itseänikin..

Hakuilun jälkeen litslätsmärkänä otettiin vielä tottista. Viski paikalla olossa Iikan ja Astan tehdessä liikkeet - paikalla olo kohtuullinen, tuntui olevan Viskille parempi, että mä olen piilossa, joutui vähän skarppaamaan minuakin eikä vain liikkeitä tekevää koiraa.
Viskillä otin kaikki liikkeet, seuraaminen tosi vaikeaa - edisti pahasti ja oli tosi levoton (paikalla oli Halla ja Asta, se oli Viskin mielestä melko kiinnostavaa..), tälle täytyy saada tehtyä jotain.. Jäävät liikkeet olivat hyvät, otin siis voittajan liikeet :-). 2 kgn nouto oli myös moitteeton. Hyppyestenoudon otin uusiksi, sillä taas Viski otti levottomasti kapulan suuhun, josta syystä kapula tippui heti, tosin Viski korjasi otteen ja teki hyvän hypyn, mutten tollasesta halua kyllä palkata... Uusi yritys oli onnistunut. A-esteen Viski takaisin tullessa KIERSI!! murrrmuurr. Se uusiksi ja oli ok. Eteenmenossa tällä kertaa ei palkkaa, palkka maahanmenosta, muutoin hyvä suoritus mutta seuraaminen tosi edistävää, sitä jouduinkin sitten hinkkaamaan useamman kerran. Tottiksen kanssa ON töitä.