Maneesitreeneissä oli mukavasti porukkaa ja mukava fiilis. Viskin kanssa otettiin pk-tottista Taina ja Emma parinamme. Ensin paikalla makuu, josta muutamaan otteeseen se pirun etujalka taas liikahti kentälle päin, josta siis muistutus ja jalan korjaaminen. Muuten kohtuullisen rauhallinen paikalla olo, joskaan ei vielä sitä mitä toivon sen siis olevan.
Sitten liikkeet. Seuraamisessa erinomainen kontakti ja vire, mutta tämän vireen myötä sitten tulee aina se tosiasia, että edistää milloin enemmän ja milloin vähemmän.. Ensi kerralla otan vain namiseuraamista ja keskityn pitämään koiran taaempana, nyt en oikein keskittynyt siihenkään. Henkilöryhmää kierrettiin ympäriämpäri, ja se oli moitteeton suoritus.
Sitten jäävät liikeet, istuminen ja maahan nopeat ja hyvät, seisominen huono. Taas paha poikittaminen pysähtyessä ja sitten kuulema pieni korjaus kun oli jo pysähtynyt!! En tiedä onko tätä tehnyt aiemmin, nytkään en olisi tiennyt ellei tarkkasilmäiset treenikaverit olisi sanonut - hyvä että kertoivat!! Täytyy ehdottomasti nyt keskittyä myös tuohon, ettei liikuta senttiäkään pysäyksen jälkeen. Lopuksi kahden kilon noutoa lyhyellä matkalla- pelkkää tuontia. Eka tuonti oli hyvä, mutta luovutus huono. Ja uusiksi.. Jonka jälkeen Viski EI ottanut maneesin pehmeästä hiekasta 2 kgn kapulaa suuhun vaan mälväs ja pyöritteli kapulaa!! Kauhistus! Katsoin jo sen hampaatkin, että oliko joku sellainen syy, mutta ei sieltä mitään löytänyt. Aikamme pelleiltiin ja sitten siirryin ulos kovemmalle maaperälle, jossa nouto olikin taas normaali!? Ehkä nyt syytä ensinnäkin treenata tietysti paljon 2 kgn noutoja, mutta VAIN kovalla maaperällä... en halua että keksii tuollaisen ongelman nyt noutoon, jos "syy" on vain maneesin upottavassa pohjassa! Täytyy jatkaa ulko-olosuhteissa noutotreenejä ja sitten onkin ongelma, jos se tekee tuon saman ulkonakin! Toivotaan ettei...
Palasin vielä illan mittaan takaisin maneesiin ottamaan luoksetulon vauhdilla ja luoksetulon perusasentoja sekä sivulle siirtymisiä. Näissä ei mitään ihmeellistä, mutta syytä muistutella myös näitä pikkuisia, mutta tärkeitä juttuja treeneissä.