Huih, vuosi on kohta päättymässä ja vuosi 2007 tuloillaan. Mitähän tästä vuodesta sanoisi, noin koiramaisesti mitattuna? Enimmäkseen paljon hyvää, hienoja hetkiä treeneissä kavereiden kanssa, kilpailumatkoja ja muita mukavia muistoja, väliin tietysti niitä pieniä epäonnenkin tunteita... Tuloksellisesti mitattuna vuosi on ollut hieno niin meille kuin kaveripiirillekin :-). Joten kaipa siinä treenejä touhutessa jotain ollaan tehty oikeinkin? Viskin kisakausi tokon ja haun puolella onnistui hienosti (ei erinomaisesti..) ja tavoitteet tulivat täytetyksi. Agilityn parissa päästiin kisaura starttaamaan ja tulokset olivat juuri sitä mitä vähän pelkäsinkin - katastrofeja ja vähän pienempiä epäonnistumisia.. Paimennus jäi tämän vuoden osalta aika pahasti retuperälle, mutta no, siihen on monia syitä joita nyt on turha ruveta vatvomaan. Joka tapauksessa mukava eikun mahtava vuosi on takana päin ja toivottavasti uusi yhtä hieno edessä!

Mitähän julkisia tavoitteita ensi vuodelle uskaltaisi esittää? Varmastikin se käyttövalion arvo on yksi tavoite, mutta sitäkin merkittävämpi haaste olisi saada aikaan onnistuneita kisasuorituksia haun parissa - eli sellainen kisa, johon kokonaisuuteena voisi olla tyytyväinen, pisteistä viis. Pk-puolella lisäksi ajatuksissa olisi SM-kisoihin osallistuminen (mikäli ne tulokset...) ja varmastikin etsintäkoetta kokeillaan myöskin ihan kisojen merkeissä. No, aika näyttää mitä tuleman pitää.

Toko puolella  meillä ei tavoitteita eikä kisatapahtumia varmaankaan ole, satunnaisia tokotreenejä saatan kavereiden seuraksi tulla tekemään :-).

Agilityn parissa painitaan täysin rinnoin... Sielä tavoitteet ovat selkeästi osaamistason ja siis puhtaasti ohjaajan taitojen kasvattaminen, sitä myötä niitä kisaonnistumisiakin vielä VOI tulla.

Paimennus .. jaa-a. Perusratahan se houkuttelisi, mutta ei tällä treenitahdilla se onnistune. Täytyy tätä asiaa miettiä ja keskustella myös lampaiden omistajien kanssa, että miten ensi kesänä olisi mahdollista treenata. Ilman aktiivista treenaamista ei paljon tässä(kään) lajissa juhlita :-o.

Muita koiramaisia haasteita ensi vuodelle ovat myös tottakai Ylökin agin SM-kisat ja niiden järjestelyiden onnistuminen!! Että varokaahan vain kaveripiirini, tulette saamaan _kutsun_  keikalle Teivoon kesäkuun 16.-17. päiville  :-)).