Perjantaina käväistiin jälleen maneesivuorolla tottistelemassa. Viskillä ensin paikalla olo, joka onnistui superuberhyvin! Maneesissa oli viisi muuta koiraa samaan aikaan kuka mitäkin treenamaassa ja Viski kesti tilanteen ihan älyttömän hienosti. Lopuksi vielä Erja tuli ottamaan noutoa, sen aikana Viski jännittyi ja taas etutassujen kynnet puristautuivat syvälle maneesin hiekkaan, muttei hievahtanutkaan! Tosin, tiedän vallan hyvin, että tästä on vielä pitkä matka siihen, että kisatilanteessa paikalla olo onnistuisi yhtä hyvin, mutta selkeä parannus on kuitenkin tapahtunut.
Sitten seuraamista, joka oli kyllä taas aikamoista pomppimista. En tiedä moneenko kertaan osui kaikki neljä tassua yhtäaikaa maahan, lähinnä se oli sellaista oikea etutassu ylhäällä pomppimista. Seuraaminen maneesissa tuntuu kerta toisensa jälkeen menevän hurjemmaksi.. Sanotaanko että intensiivisyys ja halu tehdä töitä oli kyllä erinomaista ;-). Pomppimisen lisäksi edistäminen pahenee ainakin tuolla maneesi olosuhteissa.. Sitten jäävät liikkeet, istuminen ja maahanmeno ok, niistä heti palkka. Seisomisen meni istumaan ja sama muutaman kerran uudelleen, tähän oli siis otettava heti pallon heitto palkaksi, jotta sain seisomisen taas onnistumaan. Jostain syystä tuo seisominen aina välillä temppuilee. Ehkä olisi syytä taas pitkästä aikaa ottaa kuurina pelkkää seisomista ja pallon heitto palkaksi. sitten vielä luoksetulo, joka oli hmm..aika vauhdikas, joten otin suoraan palkan esiin ilman loppuasentoja.
Niin, tultiin vielä sitten uudelleen maneesiin ja otin ruudun (ilman merkkiä). Ensin läpijuoksuna pallolle, ja sitten ilman palkkaa pysäytyksenä. Molemmat ruudut olivat vauhdikkaita ja suoraviivaisia. Pysäytyksen tein turhan aikaisin ja Viski pysähtyi ihan ruudun etureunaan, tyhmä minä. Ja meni heti pysäytyksestä suoraan maihin, josta taas perinteisesti nostin ylös ja palkkasin :-o. Jos nyt tuotakin asiaa alkais treenata, niin täytyisi kyllä ehdottomasti heti stop-käskyn jälkeen heittää _nopeasti_ palkka ettei pääsis tippumaan maihin.
Niin, tää on tätä, että talvellakin täytyy vaan tottista treenata, kun ei olla siinä 100 pisteen vauhdissa niinkuin eräät ;-)