Tänään treenattiin tosi mielenkiintoisessa ja melko haasteellisisessakin maastossa Nokialla. Tuollaisia vaikeampia maastoja pitäisi saada useamminkin! Viskillä seuraavanlainen treeni: ensin tietty nenän avaaja. Sitten vasempaan etukulmaan kalliolle suora palkka, oikea etukulma tyhjä. Vasemmalle umppari maakuoppaan suorapalkka, oikealle tyhjä ja vielä vasemmalle tyhjä. Oikealle suora palkka ja vasemmalle suora palkka.
Eli, Vipatuksella oli tänään ohjelmassa tyhjiä hieman enemmän, no kolmehan niitä vain oli, mutta aika vähänhän niitä ollaan nyt motivaation nostovaiheessa otettu. Ja tietysti kun sitä vale/tuttiongelmaakin on ollut niin enempi on nyt painotettu vain löytöjä. Tänäänkin Viski oli kyllä taitava. Nenän avaajan kanssa kylläkin taas kohellettiin, eli ohitse painalsi keskilinjan alkuun, jossa oli ihmisiä ja reppuja jne. Tämän Viski on tehnyt tosi usein..sitten takaisin tullessa muistaa jo, että aivan - jossainhan on maalimies.. Viski teki aikas mukavat tyhjät pistot, kääntyi aluetta eteenpäin ja riittävän syviä, pääsin hyvin alueelle sitä pikkasen vastaankin. Alueelle mahtui muutama (käyttämätön) piilokin, jotka eivät aiheuttaneet Viskille mitään sydämen tykytyksiä (vai oliskohan ne tykytykset sit kuitenkin ohjaajalla...). Löydöt olivat myös oikein varman oloisia eikä merkkiäkään ilmaisusta, kyllä nyt tuntuisi Viskillä olevan hyvin vahva mielikuva palkoista ja palkatkin ovat nykyisin ilmeisen motivoivia.. Sen sijaan tänään keskilinja käyttäytyminen oli vähän hulvatonta pyörimistä ja hösellystä, täytynee miettiä missä kohden voisi sitäkin taas ottaa vähän hallitummaksi. Toisaalta tällä hetkellä tuntuu siltä, että voisin tuon ongelman nyt vain väistää sillä, että pidän koiraa kytkettynä noi väliajat - näin ei tarvisi vaatimuksia ottaa mukaan sen enempää vieläkään..
Joensuun leirillä tuli otettua tyhjiä jo jonkun verran treeneissä ja tänään "taas", eli ensi treeni voisi olla vain suoria palkkoja ja jos sattuisi tuuli olemaan suotuisa niin voisin ottaa jopa hajuhakujakin - nenän käytön vahvistaminen ei ole milloinkaan huono asia. Nyt haasteena onkin se, että pystytään pitämään tuo iloisuus, vapautuneisuus ja motivaatio yllä eikä palata vahingossakaan takaisin siihen "väkisin" tekemiseen mikä alkuvuodesta alkoi oireilla. Tästä syystä treenien vaihtelevuus ja palkkauksen mielekkyys on syytä pitää tosi huolella mielessä! Joka tapauksessa täytyy kyllä vielä kerran sanoa, että kiitos Gunnelille !!