Tyhjensin kameraani ja löysin sieltä helmikuisia Barcelonan kuvia. Tässä muutama maistiainen Barcelonan hienouksista, Antoni Gaudin arkkitehtuurista, joka sai kyllä meikäläisenkin ihmettelemään ja kummastelemaan rakennuksia monen moneen otteeseen. En oikein tiedä pidinkö näkemästäni, mutta mieleenpainuvia olivat rakennukset ja suosittelen ehdottomasti Barcelonan reissulla pongaamaan Gaudin arkkitehtuuria - se on näkemisen arvoista!

Niin, ihan ensin ei Gaudia, vaan todisteaineistoa, että työreissulla olemme messualueellakin olleet.. Joskin tämän kuvan otin siitä syystä, että tuo messualueen takana olevan pikku linnake oli todella upea!

1394487.jpg

Sitten päästään Gaudin pariin.. Kuvassa (valitettavasti kamera EI ole mikään huippulaatuinen kuvaajasta puhumattakaan) Sagrada Familia, arkkitehtina Gaudi. Historia kertoo, että kirkkoa on rakennettu 1800-luvun lopulta asti ja EDELLEEN sitä rakennetaan. Se ei ole siis missään vaiheessa valmistunut. Kirkko oli täynnä minimaalisen pieniä yksityiskohtia, joita olisi voinut tarkastella tunti tolkulla. Aivan uskomaton rakennus.
1394493.jpg

Sori, tämä kuva on ihan pakko laittaa vaikka onkin nurinperin ja laiska ei jaksa avata kuvaa kuvankäsittelyyn... Mutta katsokaa tuota kirkon seinää, kuinka paljon siinä on yksittäisiä "juttuja", joista jokaisen Gaudin on aikoinaan paperille piirtänyt ja rakennusmiehille näin jättänyt hieman puuhaa...
1394499.jpg

Vasemmassa reunassa näette uudempaa rakennusosiota, seinän väri on erilainen mutta muutoin tyyli tunnetusti ja tietysti Gaudin näköistä. Kirkkoon olisi sisällekin päässyt, mutta me emme sinne tällä kertaa menneet (heh..työreissulla aikataulut ovat niin kiireisiä)
1394501.jpg

Sitten pongattiin vielä Gaudin pari rakennusta, joista toisessa kävimme ihan sisälläkin. Häkellyttäviä yksityiskohtia oli talo täynnä. Katsokaapa oheisten ruukkuja takana näkyvää jalkalistaa...melko suora, eikö? Tästä talosta ei kuulema löytynyt _yhtään_ suoraa seinää.
1394503.jpg

Kuvasta näkyy (?) katonmuoto myös aika hyvin, samoin kuin seinät ja itseasiassa kaikki... Pyöreätä, epäsymmetristä, jotenkin vähän jopa oudon skitsofrenistä minun makuuni.
1394509.jpg

Takapiha oli aivan mahtava - valitettavasti se ei välity kuvan perusteella. Taustalla olevan seinän koristeet olivat pienen pienistä posliinipaloista rakennettu, samoin kuin tuo kaide.
1394511.jpg

TÄmän talon julkisivu oli mielestäni lähinnä pelottava. Jokainen parveke oli uniikki, samoin kuin parvekkeen kaiteet. Äärimmäisen kummallisia..toisaalta juuri siksi niin luomoavia!
1394515.jpg

Sinistä, lumoavaa joskin hyvin kylmän tunnelman aikaa saavaa käytävää...
1394516.jpg