On vissiin ottanut työpaikan muutos koville, sen verran kovan räkätaudin olen saanut. Onneksi tauti on laantumaan päin, eilisen lauantain vietin kyllä aika tiivisti sohvan pohjalla ja kuumaa juoden. Tänään uskaltauduin hakutreeneihin ja yritin välttää isommin rehkimistä...

Tästä syystä Viskille jälleen ihan "pentutreeni".. Eli maalimiehet syvälle ja tallaamattomalle alueelle ja minä vain lähdin keskilinjalla liikkelle maalimiestä kohden Viski vapaana. Ekalla ja tokalla Viski lähtikin hyvin liukkaasti liikkumaan ja surffaamaan alueelle mistä pongaisi maalimiehen hajun, mutta kolmannella meinas vähän jumiutua muhun, kunnes ymmärsi että saa mennä ja sen jälkeen tekikin hyvin itsenäisesti etsintää, kunnes sai maalimiehestä hajuvinkin. Hyvin tuon koiran nenä kyllä pelaa silloin, kun se vain oikeasti haluaa etsiä. Kysehän onkin vain siitä, että miten saan varmistettua riittävän korkean motivaation etsimiseen tai pikemminkin löytämiseen :-). Viime treenit ovat tältä osin sujuneet hyvin ja tuntuu siltä, että edelleen ollaan oikeilla jäljillä. Tämän päivän treenin tarkoitus oli vain vahvistaa jälleen koiran omaehtoista liikkumista "siellä missä haluaa", eli yritetään päästä vapautumaan minun tiukoista ohjeista ja vaatimuksista missä ja miten hakumetsässä saa liikkua. Treeni onnistui tuoltakin osin tosi hyvin! Ja tietysti tälläiset pienet kivat treenit nostattavat myös Viskin motivaatiota.. Jaaha, jos sitä sitten ensi kerralla taas treenaisi ihan oikeasti hakua :-).

Pikku-Veikkakin oli kanssamme hakuilemassa, on se vaan aikas ihqu-sulkku :-). Pikku-Veikan iso-veikka sen sijaan oli vähän kuutamolla ja sanoisinko HIEMAN ylikierroksilla.... ei ole helppoa perheenlisäys iso-veikallekkaan :-O.