Kaiken agirotuhässäkän keskeltä karkasin kuitenkin hakutreeneihin, kun sain yllättäen mahdollisuuden osallistua taas ihan uuden porukan kanssa ihan uusissa maaastoissa hakuiluun. Oli siis PAKKO mennä. Ja kivaa olikin, vaikka vielä pari yötä sitten olin aika maissa - mutta kun on kohta KAKSIKYMMENTÄ (????) vuotta heilunut harrastuksen parissa, on tullut näitä soita ja alamäkiä nähtyä aika monta :-). Joten ei ehkä ihan ensimmäinen eikä viimeinen pettymys :-)

Niin, se treeni .. Olihan maasto, aivan mahtava! Nousuja, upeaa vanhaa sammalmetsikköä ja todella haasteellista maaston muodon vaihdosta, en ole ikinä päässyt treenaamaan noin haastavaan maastoon. Tehtiin vain kylläkin 100m alue, koska meitä oli treeneissä niin vähän ja tuokin tallaaminen otti koville siellä kallioita kiivetessä. Lisäksi hyvä lisä oli se, että alueelle joutui kävelemään parin kolmen sadan metrin päästä, mihin siis autot jäivät. Vähän sellaista kisatunnelmaa enemmän :-).

Viskille nenänavaus, tietty. SEn jälkeen vasen etukulma tyhjä, jonka uusin, koska teki jostain syystä tosi rajusti taakse tähän töitä. Uusintapisto mainio. Sitten oikea etukulma sellaisen iiiison kallion päällä maalimies, johon ilmaisu irtorullilla. Viski tuli kallion reunaa pahasti alas ja kaatui (ei onneksi pahasti) mukkelismakkelis, jolloin irtorulla tippui, mutta otti kyllä sen heti takaisin suuhun ja jatkoi matkaansa mulle. Näytölle se rehveli yritti viedä samasata kohden, meni, hyppäs ja tuli mukkelis makkelis alas :-(. Jatkoi kuitenkin näyttöä kiertämällä tuon kielekkeen :-). Mun piti mennä perille asti, mutta kas vain, kalliokiipeily ei ole vahvin laji, niinpä huusin maalimiehelle, että saa palkata ja kömmin perässä"Hieman" myöhemmin. Sitten otettiin muutamia tyhjiä, jotka kaikki oikein hyviä, Viski selkeästi etsi ihan oikeasti, koska viipyi pistoilla pitkään - en kuitenkaan huutele sitä pois, kun en ennenkään ole tehnyt! Sitten vielä oikeaan takakulmaan ilmaisu kiintorullalla, mutta ensin yksi namipala. Tämäkin maalimies oli jyrkänteen päällä melko haastavassa paikassa, mutta hyvin Vipsu perille löysi. Tässä ilmaisu ja näyttö olivat ok.

Kyllä se teki töitä "kummallisen" hyvin, ehkä Viski aisti, että motivaatio on vähän ohjaajalla hukassa, joten nyt pitää tsempata :-).

En ole eläissäni nähnyt miten kosketuskeppiä hyödynnetään rullakoiran koulutuksessa!!! Tänään pääsin senkin ihmeen kokemaan, kun working-kelpie Indyä on koulutettu rullalle kosketuskepin kautta. Aika vänkä tapa sekin!