Tänään päästiin skoolaamaan Hannalle ja Veetille Suomen Mestaruus kuohuviinit ja mansikat :-). Olipas ihanaa! Tästähän alkaa tulla ihan tapa... pari vuotta sitten Nina ja Tepsu ottivat haun sm-pronssia, viime vuonna Anne ja Hallis jäljen kullan ja nyt sitten Hanna ja Veeti, aikas hienoa, että hakuryhmäämme mahtuu noin taitavia koiria ja ohjaajia!! Huih- unohtamatta tietenkin vanha rouva Astaa ja Iikkaa viestin sm-mitalisteja :-)).

Juhlinnan jälkeen sitten treenaamaan. Viskille nyt sitten perinteisesti se nenänavaus. Sitten oikealle etukulmasta aluetta eteenpäin suora palkka äijä. Tässä Viskiltä taas huono etukulman työskentely, ensin lähti aluetta rajusti eteenpäin n. 30 metrin kohdalta, tuli sitten jonkun ajan päästä keskilinjaa pitkin takaisin - onneksi kuitenkin ilman rullaa :-O. Sitten uusi lähetys ja lähti etukulmasta alueen ulkopuolelle kallioiden reunaa alaspaäin... hmmm sieltä jo kutsuin pois ja otin muutamia metriä etukulmaa kohden ja lähetys, jolloin koirakin tajusi mitä siltä toivoin ja äijä löytyi. Sitten vasen etukulma sama juttu, äijä ei ihan tiukassa etukulmassa vaan aluetta hieman eteenpäin. Ja taas Viski suikahti aluetta n. 30 m syvyydestä eteenpäin ja katosi jonnekin, seuraava havainto on, kun se tuli takalinjaa pitkin aluetta taaksepäin ja löysi äijän - huoh, ei siis nappi suoritus sekään. Sitten keskelle aluetta molemmin puolin todella hienot voisin sanoa, että oppikirjasta otetut tyhjät, hyvä vauhti, selkeä halu löytää äijä, eteni aluetta hyvin eteenpäin ja tuli sitten jossain kohden itsenäisesti pois suoraan keskilinjaa kohden. Ja molemmin puolin sama temppu, kiva juttu että joskus onnistuu :-o. Sitten oikealle takakulmaan äijä, johon ilmaisu (taas tarjolla oli irtorullat, jota haistoi mutta otti kiintorullan....) ja tietysti myös näyttö. Samoin takakulmaan ilmaisu ja näyttö, mutta tästä vasta maahankäskyn jälkeen palkkaus. Leikki hyvin kaikilla äijällä ja oli hyvä "ilme" tekemisessä. Tuo ensimmäinen pisto oli kyllä vähän sellaista hakemista, eli pikkuisen tuntui olevan paineissa, kun ei pystynyt tekemään siihen kunnollista työskentelyä. Ekan kunnon piston jälkeen lähti kulkemaan päämäärätietoisemmin.

Viskillä oli nyt oikea fiilis tehdä töitä, en edelleenkään ymmärrä mistä se johtuu, että välillä se tekee töitä juuri siten, kun toivonkin sen tekevän ja sitten taas tulee niitä tosi mustia päiviä, kun mikään ei hakumetsässä suju. Jokin mielentilaan liittyvä se on, mutta en pysty vaikuttamaan siihen, kun en ymmärrä mitkä kaikki asiat siihen vaikuttaa. Nenänavaus on selkeä yksittäinen asia, mutta on muitakin asioita, joista pitäisi päästä kärryille.. Tänään oli itsellänikin taas sellainen tunne, että treenaaminen oli oikeastaan äärimmäisen kivaa, luultavasti se on myös yksi merkittävä asia koiralle, joka on kuitenkin melko herkkis, vaikka kovaa jätkää välillä näytteleekin..!
 
Etukulmiin täytynee nyt muutaman seuraavan kerran ottaa selkeästi tiukat etukulman äijät taas käyttöön, jotta malttaisi tehdä niihinkin hyvät tarkistukset.