..ja iso huoh .. Eli tänään oli taas se aika viikosta, kun tekstiilikaksosblondit matkasivat Mouhijärvelle agiliitelemään  Kieli ulkona ... Olin lähes koko viikon (pieni liiottelu) harjoitellut sylkkäreitä niin eikös tänään ollutkin poispäinkäännösten vuoro.. Ja mitä minä tein - tarjosin tietty lähes jokaiseen poiskäännökseen sylkkäriä tai jotain ihme puolisekasikiösekoitusta.. ETtä ei ole helppoa ei, varsinkaan blondille.

Mutta tämän päivän harjoituksen idea olikin pakottaa meidät tekemään poispäinkäännöksiä sellaisiin kohtiin, johon voisi ihan hyvin tehdä jonkun muunkin ohjausvaihtoehdon (öööö...esim. takaakieroon.. Viaton ). Eli periaatteessa kaikki variaatiot on tottakai normaalisti sallittuja, jos ne tuntuu hyvältä ja koira liikkuu ja reagoi niihin hyvin. Mutta rehellisesti sanoen, en ole koskaan ennen noin yksiselitteisesti treenannut poispäinkäännöksiä (tai sylkkäreitä...), joten olen enemmän kuin kiitollinen, että nuo olivat nyt ohjelmistossa! Ja ensi kerralla takaakiertoja ja sitä seuraavalla twisteja... Huuhhhuuh..

Sylkkäreitä ja poispäinkäännöksiä pitää kyllä harjoitella vapaaharjoitteluvuoroissa. Niistä olisi takuulla hyötyä kisatilanteissakin, jos vain a) osaisi ne tehdä b) keksisi niille loogisen paikan radalla...