Tänään oli Viskillä Elinan fyssarihuolto. Mielestäni viime kerran jälkeen Viskin liikkuminen on parantunut eikä "pompottamista ja yhden askeleen väliin jättämistä" ole tapahtunut niin usein, mutta jotenkaan se ei edelleenkään ole kunnollista liikkumista. Samaa mieltä oli Elina. Liikkuessa ei askeleita jätetty väliin, mutta Elina sanoi Viskin nyt vähän keventävän painoa ETUpäästä pois ja lisäksi alaselkä näyttää tosi jäykältä. Great. Ehkä vähän alkaa olla jo epätoivoista :-(. Tarkempi käsittely tuotti jälleen saman tuloksen, eli lapojen kohdalla oli yksi lukko, joka aukesi helposti, mutta oli Viskin mielestä erityisen kivulias kohta. Lisäksi keskellä selkää oli lukko, joka myös aukesi helposti. Si-nivel oli jäykkä, mutta ei yhtä paha kuin viimeksi. Takajalat sentäs liikkuivat taaksepäin lähes normaalisti, mutta eteen ei juuri yhtään. Tämäkin käsittelyn aikana parantui "helposti". Lisäksi pelästyin tosissani Elinan L5-nikama löydöksestä... Nikama oli vinossa ja tuntuikin ihan selvästi olevan "väärässä paikkaa". Käsittelyn jälkeen nikama oikeni ja vinouma johtuikin mitä ilmeisesti vain tuosta si-nivelen jäykkyydestä. Elina testasi vielä kaiken varalta "häntätestin", eli VIski raukan häntää kiskottiin joka suuntaan, mutta onneksi ei minkäänlaista reaktiota saatu sillä aikaan.  Että oikeastaan ainoa osa, joka ei tänään ollut jumissa tai hapoilla oli niska...

HOito-ohjeeksi ruokintaan magnesiumia (onkin jo annettu) ja askorbiinihappoa =c-vitamiinilisä (ostettu ja tänään aloitettu), molempien pitäisi omalta osaltaan auttaa lihaksiin kertyvien maitohappojen suhteen. Viski jostain syystä kerryttää lihaksistoonsa isomman rasituksen jäljiltä tosi helposti jumeja ja kovettumia, jotka edesauttavat sitten epätasapainoiseen liikkumiseen.. Jumppaamista jatketaan, entistä tarkennetuilla ohjeilla. Erityisen tärkeätä olisi edelleenkin saada Viski käyttämään tasapainoisemmin kroppaansa hyödyksi ja ennenkaikkea kehittää niitä syviä lihaksia vatsan ja selän seudulla. Takareidet onkin kuulema kuin pituushyppääjällä (hmm...millaiset ne on...?), mutta että niitä sisempiäkin lihaksia vielä joskus löytyis.. Lisäksi mun pitäisi nyt taas muistaa ehdottomasti jumppaamisen lisäksi tehdä säännöllisesti kevyttä hierontaa lihaksistoon, että niitä jumeja ei kertyisi ihan niin helposti.

Viski oli tänään Elinan käsittelyssä ihan mallioppilas (niin oli kyllä viimeksikin...). Jotenkin Elinan varmat otteet ja koiran lukutaito saa Viskinkin vakuuttuneeksi siitä, että voi ihan rauhassa maata ja nautiskella käsittelystä. Toki kivuliaissa kohdissa Viski reagoi ja näytti siltä, että "onko hei ihan pakko.:". Hoidon lopuksi VIski pääsi "tärinähoitoon", josta oli aivan hämillään :-). Elina laittoi Viskin takajalat sellaiselle tärinäalustalle ja siinä sitä sitten seistä törötettiin vähän aikaan, Vipatus oli erinomaisen hämillään moisesta täristelystä :-).

Nyt pitää pari päivää olla ihan levossa eikä saa edes lenkkejä tehdä vapaana. Ja kuukauden päästä taas käydään kurkkaamassa mikä on tilanne tällä kertaa.