Eilen kävin ennen Haukku Apilan koulutuksia treenamassa omat koirulit. Tupla pääsi ihan ensin jälkihommiin. Tein nyt sellaisen enemmän jälkiaskellustapaisesti jäljen pätkän, joka tuntuikin pennulle paremmalta kuin tuo tampattu jälkivana. Muutama metri oli mittaa ja ihqui lihapullii tietysti joka askeleella - herkkua oli :-). Ehkäpä tuolle jäljelle vaan pitäisi nyt lisätä mittaa. Tupla pääsi loogisesti myös tottistelemaan. Sivulle tuloja ja imutusta oli yllätys yllätys vuorossa.. Nyt on aloitettu myös ihan snadit eteentulo-harjoitukset. Namit ja lelu kelpaavat edelleen hyvin, joten se auttaa kyllä kovasti tässä alkutreenaamisessa(kin)! Nyt pitäisi oikein pohtia, että mitä kaikkea sitä pienellä pennulla voisikaan treenata.. ehkä se ruutu pitäisi jo viritellä takapihalle Cool. No, onhan tuossa lelullakin leikkimisessä vielä "treenattavaa", sillä on nimittäin ihan hirveä tarve käpertyä saaliinsa kanssa kerälle mussuttamaan saalistaan, puristaa etutassuilla lelua tiukasti "itseään vasten" ja on sitä mieltä, että tää on MUN. Välillä muistaa tuoda mullekin sitä taas revittäväksi, mutta tuo omiminen on nyt kyllä nostanut vähän päätään. Ei se mihinkään pitkälle nyt tällä hetkellä sen lelun kanssa juokse, mutta oma saalis on OMA saalis Otsan rypistys.

Viskin kanssa piiiitkä seuraaminen, jossa taas n. neljänkymmenen askeleen jälkeen alkoi tarjota kääntymistä. Ja etteikö nämä elukat ole viisaita....? Täytyy varmaan Kemissä ottaa pieniä askelia pitkällä suoralla ja jättää pitkä seuraaminen vaikka inasen vajaaksi Nauru. Sitten jäävät, jotka taas laakista oikein. Lisäksi noudon perusasentoa ja siitä sivulle siirtymisiä. Ja piiiiiitkä luoksetulo, jossa Viski tulikin Viskiksi todella lujaa! Paikalla oloakin suoritettiin, heittelin palloja ja kapuloita (pääseköhän Nokian Uutisiin "se kummallisesti käyttäytyvä nainen Nokian keskustassa....) ja pentukin pääsi vähän häiriköimään - ei auttanut, pää pysyi visusti maassa eikä merkkiäkään ylösnostamisesta. Kaiken kaikkiaan enemmän treeni oli leikkimistä kuin totista treenaamista, mutta tätä nyt ajattelinkin tässä vielä pariin otteeseen tehdä. Viskin treenin aikana kentällä oli kumisaappaan heittäjä (juu - lienee jokin Nokian kansallislaji?), joka Viskin mielestä oli meeelko mielenkiintoinen. Mutta ihan hyvä häiriö, joka tokikaan nyt ei aiheuttanut kuin muutamia silmäyksiä lentävän kumpparin perään.. Viski olisi varmasti mielellään auttanut herra saappaan heittäjää noutohommissa.

Tupla on ollut nyt viikon päivät "yksin kotona". Onneksi Jouni on oikeastaan joka päivä pystynyt käymään kotona ruokkimassa ja ulkoiluttamassa pennun. Lisäksi tietysti Teemu käyttää pennun pissalla ennen kouluun lähtöänsä. Joten eipä noita yksinolo tunteja ihan hirveän montaa peräkkäin ole tullut. Kaksi viimeistä yötäkin se on nyt nukkunut ilman yöpissejä. Tosin molemmat yöt ovat olleet melko lyhyitä, kun olen mennyt nukkumaan joskus vähän ennen yhtätoista ja kello onkin jo kilkattanut aamuherätyksen merkiksi puolen kuuden nurkilla. Mutta kuitenkin noinkin monta tuntia! Pissajuttuja noin muuten tulla tupsahtelee edelleen sisälle silloin sun tällöin, eikä tosiaankaan osu sanomalehdille...