Mutta ihan ensin: MAHTIsuperhyperonnittelut Katille ja Intolle kevyestä evl-ykkösestä - vaatimattomasti 309 pinnaa!! Aaaltoja tuollaisesta kuuluu tehdä!! (ei löytynyt sellaista aaltomerkkiä..)

Niin, oltiin tänään treenaamassa Kana-areenalla Jyväskylän ja Keuruun mimmien kanssa.  Olikin taas oikein hyöydyllinen treenisessio vähän eri paikassa kuin normaalisti ja tietty sekin vielä, että treenaa erilaisten ihmisten kanssa, antaa vähän uusia ajatuksia tähän touhuun. Joten kiitos seurasta kaikille!
 

Tupla aloitti luoksetulolle, Katja piti kiinni, tässä ei mitään ihmeellistä. Sitten ruutu, jossa Tupla sekaantui hämymerkkeihin. Jouduttiin uusimaan pariinkin otteeseen ennenkuin meni suoraan ja hyvin ruutuun. Täytyykin tuoda omissa treneeissä noita hämymerkkejä matkalle, niitä on nyt vähän vähemmän ollut ja tietysti tutulla treenikentällä hämyjenkin vaikutus on pienempi kuin ihan oudossa ja uudessa paikassa. Sitten Tupla teki vähän noudon nostoja ja yhden vauhtinoudon. Nostotreeni on tuottanut vähän tulosta ja mielestäni nosto on nyt nopeampi mitä se on ollut. Tein toisessa sessiossa metaillilla pitoa ja ihan hämmästyin kuinka lujaa Tupla käy metalliin kiinni! Aika hyvä .

Seuraaminen oli sitten just sitä mihin suuntaan se on nyt mennyt. Eli hanurista. Tänään se vielä korostui, kun otin ensin noita vauhtijuttuja (ruutua, luoksetuloa ja noutoa) ja sitten namilla seuraamista... BBBooooring tuumas Tumppu. Pään asento oli surkea ja lisäksi se otti häiriötä muista. Nami ei vaan enää millään tavalla kiinnostanut, kun oli vähän nastempia lelujuttuja alla. Otettiin neuvoa antavat keskustelutuokiot muiden kanssa ja niinpä sitten rohkaistuin ottamaan lelupalkalla seuraamista ja niin, että lelu on kainalossa. Seuraamista ei oikeastaan vielä otettu vaan ihan perusasentoa, kontaktia ja oikean jalan heilautusta siten ettei Tupla vielä saanut liikkua. Muutamien toistojen ja opettelun jälkeen vaikutus oli itseasiassa aika hyvä. Tuplan asento näytti tai tuntui hyvältä ja muutenkin se skarppaantui taas omaksi itsekseen eikä häiriöt heilauttaneen sen ajatuksia..  Mä olen takuulla palkannut namilla ihan liian alas (se pomppiminen siellä taustalla...) ja oikein vahvistanut sitä pään työntymistä alas ja eteen. Ei se ole ihme, että koira on siihen vastannut "oikein" ja pitää nyt päätä tosi huonossa asennossa. Tuskin saan sitä koskaan oikein tikaksi, mutta kun nyt edes lopettaisi sen pääsyöksymisen ja yrittäisi pitää kohtuullisesti päätä ylhäällä. Katsotaan miten toi lelupalkkaus nyt kehkeytyy - huonommaksi tämä nyt ei pahemmin voi mennä.

Tein myös seisomisia pallolla ja sen jälkeen istumisia namilla. Ehhheehh.. tarjosi seisomista ensin muutamankin kerran, ennenkuin tajusi, että no can do , pitää tsempata ja kuunnella mistä liikkeestä on kyse. Ihan loppuun vielä paikalla istuminen ja makuu. Istuminen vielä ryhmässä sujuu vähän sinne päin (ei nyt edelleenkään koko aikaa malta ...), mutta paikka makuun meinas pistää ihan leikiksi. Että pitikin taas ottaa ryhmässä... Täytyy vaan malttaa jatkaa kotitreenejä, mitä ollaankin lähes joka päivä tehty.

Ainiin, postiivista pitää taas kaivella niin kuulema leikkiminen näyttää jo taas paljon paremmalta ja aktiivisemmalta kuin loppiaisena . SIltä se tuntuukin. Toki kahden lelun leikkiähän meidän on pakko tehdä, koska yhdellä lelulla leikki tyssää tos nopeasti ja Tumppu lussaa itsekseen leluaan..

Niin, Tupla rikkoi kevythäkkinsä .. Pikku pentu Foxy meni Tuplan häkkiä haistelemaann enkä minä ehtinyt väliin. Foxy sai kiukkuisen teinin hampaat häkin läpi - toivottavasti ei tullut Foxylle traumoja. Tuplalle toivottavasti tuli.. No, ei auta kuin teipata tai ommella häkki takaisin kuntoon...