Kävin tänään ensin Tumpun ja VIpatuksen kanssa Teivossa raveissa. Vau - olipa hienoja kaakkeja, sellaisia lämminverisiä! Todella näyttävän näköistä touhua! Koirat eivät olleet kiinnostuneet ympärillä olevasta hälystä oikeastaan mitenkään, Viskiä kiinnosti vain lähinnä kuseskelu ja Tuplaa kiinnosti kenkäni, lahkeet, Viski, hihna ja ihmiset, jotka katsoivat häntä säälien tai siis mua säälien... Mrr..sen kanssa oli vähän tekemistä, että sain sen käyttäytymään edes jotenkin sinne päin..

Sitten singahdettiin pikapikailmaisuharjoitukseen. Tuplalle otin oikein umpparin mukaan. Hyvin haukkui kolme eri settiä ja kaikissa umppari (siis se mun avokatto kompostihäkkyrä) oli kiinni. Todella hyvät haukut tulivatkin! VIimeinen oli sitten umpparin takana avona ja sen haukku oli taas ihan pelleilyhaukku, huono. Umpparissa oli niin vaativa ja tiukka haukunta ja sitten taas avointa ihan lällymeiningillä . Keskityttiin myös siihen, että pallopalkka tuli rauhallisesti eikä maalimies heittänyt heti ekasta "liikahduksesta".

Sitten otin parkkiksella vielä vähän tottistelua. Viski teki seuraamista ja siinä sekaisin jääviä - ikäänkuin taas tuon seuraamisen vuoksi. Ja paljon lähtöjä vasempaan. Nyt kun oli hälyä ympärillä niin sain taas aikaiseksi edistämistäkin, ei sinänsä yllättänyt. Sitä sitten vain sanallisesti moitin, en nyt koske koiraan tuossa asiassa ollenkaan.

Tupla oli intoa täynnä - aika kiva treenattava! Seuraamista pari ihan pientä yritelmää, että pää pysyisi hyvin - ei yhtä hyvin kuin kotona. Liikkeestä istumisia ja maahanmenoja, molemmat tuntuivat napakoita, kevyet avut molemmissa mukana. Sitten myös tolpan kiertoa ja siitä ilman apuja hienosti eteen istumaan (no upposi kyllä inasen liian pitkälle jalkojen väliin - ööö?) ja toinen suoraan palkka jalkojen välistä. Piti tehdä pysähdyksiäkin, mutten tehnykkään kun oli niin makee vauhti kierroissa . Kyllä niitä pysähtymisiä sitten joskus ehtii.. Jätin myös noutokapulan nostot ja muun noudon väliin, kun tuota lunta on vähän liian paljon enkä haluaisi nyt yhtään edesauttaa ottamaan niitä huonoja tai epämääräisiä nostoja..