Uutiset pääsääntöisesti oikein positiivisia! Lyhykäisyydessään voinee sanoa, että pk-kisaura voi jatkua - hyppyjä ei suositella jatkuvasti otettavaksi, mutta esim. kisahyppyjen kanssa ei tämän tiedon mukaan ole mitään sen suurempia ongelmia tai riskejä kuin millään muullakaan koiralla..  Tässä vähän diagnoosia luettavaksenne:

 

"... Vasen polvi toimii normaalisti ja lihaksisto on symmetrinen toisen puolen kanssa. Lannerangan loppuosasta ja lantionseudulta lihakset aristavia ja takajalkojen taaksetaivutuksessa reiden etuosan lihaksisto ja lonkan koukistajat kiristävät huomattavasti. Etuselässä lihasarkuutta.
Rauhoituksessa rtgkuvattaessa takajalkojen taivutus myös puutteellista. Kyseessä on todnäk pitäaikaisesta lihasjäykkyydestä johtuva ongelma.

Rtgkuvien perusteella L7-S1 välissä ollut muutos ei ole edennyt eikä tod.näk. aiheuta oireita. Uutena löydöksenä todettiin T10-t11 välissä nikaman rungon alaosassa yskittäinen spondyloosimuutos. Muutos on vain arvattavissa edellisisstä kuvista, nyt se näkyy selvästi. Kyseessä on nikamien välinen sidevaurio, jota elimistö koettaa tukevoittaa luuduttamalla. Vaivan merkitystä on hankala arvioida, mutta alueen kipuoireita kannattaa seurata. Tod.näk. muutos liittyy tämän hetken selkäoireisiin ja siihen että talkajalkojen liikerata lyhenee. Suuri osa lievistä spond.muutoksista on oireettomia, mutta aktiivisesti liikkuvalla koiralla oireita voi tulla helpommin, kun luutuminen ei yhtä helposti jäykistä nikamien välistä liikettä..."

Lisäksi muutoin hännässä näkyi yksi pienen pieni spondyloosimuutos. Näitä kuulema löytyisi yhdeltä jos toiselta tuon ikäiseltä koiralta, jos kaikki kuvattaisiin.

Viski oli niiiin hieno potilas, että ei paremmasta väliä. Käyttäytyi niin tutkittaessa kuin odotushuoneessa odottaessa erinomaisen mallikkaasti - siitä saattoi jopa olla ylpeä siellä muiden ehkä hmm... vähän häirikkökoirienkin joukossa!

Sitten lisää uutisia. Kiitos on tänään köhinyt kummallisesti. Nyt jopa toivon, että kyseessä olisi kennelyskä eikä esim. joku syöpäkasvain, joka on osunut jo kahdelle sisarukselle kohdalle... Alkuoireet ovat olleet mm. yskiminen. No, seuraan tilannetta nyt hetken ja jätän valitettavasti myös tämän päivän tokotreenit väliin (josta en nyt Viskin uutisten vuoksi jaksa edes olla erityisen harmissani).