Tupla pääsi ilmaisuja taas testaileen. Tänään oli teemana risukkopiilot. Hyvin poika paukutti haukkuja menemään. Tiheässä risukossa ensin täytyi vähän valkata miltä puolen haukutaan, mutta sitten kun kone käynnistyi ja sopiva paikka löytyi niin hyvät haukut tuli! Kohta voisi ottaa mukaan vähän pidempiä matkoja lähetyksen ja piilon väliin, mutta se pitää tehdä jotenkin fiksusti niin, että Tupla ei a) kiihdy ihan hirveästi b) joudu tekemään "etsimistä". Joten täytyy vähän pohtia. Tänään karkasi kahteen kertaan äijälle, mutta molemmilla kerroilla sain kyllä nippa nappa tulemaan heti takaisin, kun lähti karkuteille. Olkoonkin vielä kakara, innoissaan ja vaikka mitä, mutta silti en halua sen karkailevan ilman lupaa (hmm... karkaa luvan kanssa...??).

Viski sai myös etsiä yhden äijän. Voi kuinka pieni pallero oli onnessaan, kun löysi ihaaanaaan äijän ja frisbeenkin vielä ! Tämä Viskin hakutreenitahti sopisi minulle oikein hyvin .

Ilmaisujen jälkeen Tupla otti pikkuisen tottista. Ensin seuraamista. Testasin pallon takataskussa, ei onnistu vielä. Alkaa heti tehdä pään kanssa asioita, joita en todellakaan halua yhtään. Joten jatkettiin vielä pallo taskussa normi settiä. Namilla käännöksiä. KUmma, että namilla ne onnistuu, mutta toi pallosysteemillä Tupla unohtaa ihan takapään tehokkaan käytön. Taitaa pallo kuitenkin vähän jumittaa, vaikkei oireile pahasti (vielä).

Sitten parit noudon luovutuksen. Naksuttelin vain siitä oikeasta luovutusasennosta (pää ylhäällä, ilman tökkäsyä muhun).

Otin myös eilen testattua ruudun loppuosaa ja laitoin Tuplan mammimaan (ei ruutuun) ja kutsulla sivulle. Tulee tosi mielellään eteen ensin, mutta eiköhän toikin tuolta lähde sujumaan, kun auttaa ja vahvistaa sitä sivulla olopaikkaa. Nyt otan sen sivulle perusasentoon ilman seuraamista.

TEhtiin myös ruutua. Ensin stop-käskyyn reagointia kaksi kertaa. Molemmat hyvin, molemmilla kerroilla myös hyvin ruutuun ilman ennakointia. Lopuksi vielä ruutuun suoraan pallolle. Piti myös tehdä yksi ruutu, jossa pysäytän - kehun - käskytän maahan, mutta kappas vain, se unohtui.

Tupla teki myös eilen testattua namileikkiä ja siitä maahanmenoja "luoksetulon pysäytyksenä". Tässä namit toimii hyvin, kun vaan laittaa riittävästi namit lentämään ja vauhtia näin mukaan! Ihan hyviä maahanmenoja, joskin vielä pitää saada räväkkyyttä ja tehoa enemmän irti. Nythän vauhtia+matkaa ei ole ihan hirveästi.

Loppuun kakeja uudella tekniikalla. Rauhallisilla käskyillä ja käsiavuin vierestä, onnistui oikein! Jess.

Viski sai tehdä seuraamista namilla + jäävät namipalkalla. Niissä nyt kriteeri on aika helppo. Kunhan reagoi heti käskyyn ja tekee oikein. En jaksa vääntää tota nopeutta sen kanssa, kun ... plääh. Tehtiin myös 2 kgn nouto. Viskin mielestä se ON painava, mutta ei voi auttaa... Joka tapauksessa itse nouto oli ihan kelvollinen ja luovutusasentokin hyvä. Pari erillistä pitoharjoitusta oli aika heiveröisiä - pää kääntyili ja oli sen näköinen, että kuolen tämän kapulan painon alle...