Auringon paisteessa ja kohtuullisella treenikentällä vietettiin mukava päivä Korrien koulutuksessa. Jouduin kyllä poistumaan vähän kesken, kun pitää lähteä Pepin nimppareille .

Tuplan treenit menivät näin:

Ensin seuraamista. Riitan mielestä on tapahtunut muutos seuraamisessa ja ennenkaikkea parempaan päin! Jee! Jatketaan samaan malliin. Käännöksiä nameilla, ja muutenkin nameja voi aina silloin tällöin ottaa tuohonkin mukaan, kun nyt muutoin asenne ja vire (=pääasento...)  on noin hyvä.

Sitten ruutuun. Kokeiltiin nyt seiso-käskyn (stop) mukaan ottamista. Ideana se, että tyhjään ruutuun (voi tehdä näyttöruudunkin) lähetys ja heti stop käskyn kuultua pallo lentää ruudun etuosaan. Eli oppii reagoimaan. Tupla reagoi kyllä huutooni hyvin, joten ehkä tätä voi jatkaa silloin tällöin.. Teki myös yhden ennakoinnin tämän treenin "seurauksena". Erikseen motivaatiota valmiilla lelulla ruudussa, erikseen paikanhaku treeniä ja sitten tätä pysäytystä. Huh, on siinäkin vaan miljoona asiaa. Ja lisäksi Riitta "pakotti" mut treenaamaan loppuosaa, jota en ole ottanut ikinä. Ensin ruutuun käsky ja siihen stop, kehut ja maahan käsky. Yllättävän hyvin Tupla onnistui tässä. Maahan palkattiin namilla ja jätin se ruudun. Siirryin vähän matkan päähän ja kutsuin sivulle Tupla-kutsulla. Täytyy vahvistaa sivulle tuloa, koska nyt yritti tulla luonnollisesti eteen. Täytyy ottaa tämä loppuosa mukaan harjoituksiin...

Toisessa setissä Tupla aloitti kierroilla ja pysäytyksellä. Pysäytys ei ollut yhtä hyvä kuin "normaalisti", mutta hyvä kuitenkin. Riitta kehoitti edelleen heittämään välillä pallon heti käskyn kanssa, nyt olen sen jo vähän "unohtanut". Muutama pysäytys uudelleen ja sitten piti ottaa suoraan kierto ja palkkaus multa, mutta ehheehh... tulihan se ennakointikin sieltä. Ei tarvinut montaa kertaa tehdä . No, se nyt oli oletettavaa, että tulee.. En tietenkään palkannut tuosta, otin uudelleen ja se olikin sitten loppuun asti ihan hyvä - ei siis pysäytystä.

Keskusteltiin Riitan kanssa luoksetulon maahanmenosta. En ole sitä treenannut vielä ollenkaan. Riitta sanoi, että sitä voisi pitää nyt erillään tuosta kierrosta. Eli voisi tehdä ainakin alkuunsa vain maahanmenoja namileikillä (nami heitetään pois, tullessa käsky maahan, palkkaus ja taas se nami pois palkaksi jne.). Kokeiltiin ja vaikutti ihan hyvältä Tuplalle. Vielä tarvi apuja, että meni maahan kauempana minusta, mutta selkeästi kyllä oivalsi idean.

Lopuksi näytin meidän kaukojen uutta tekniikkaa. Ei toiminut. Yritti tehdä vanhalla takajalkojen liikuttamisella. Laitettiin hyppyesteen laudatkin, mutta Tuplaa ei ihan hirveästi ne laudat hetkauttaneet. Kuten Riitta sanoi "aika urakka edessä, mutta älä luovuta".. Jatketaan pääsääntöisesti vielä sisätreeninä, koska sisällä tulee edes vähän onnistumisia.

Huuhh..tuli taas sellainen fiilis, että voi vihtori, onpa paljon treenattavaa. Mutta toisaalta ihan äärimmäisen kivaa.

Viski teki paikalla olon, aika hyvä. Yhden kerran olin menossa huomauttamaan, mutta korjas itse. Lisäksi Viski pääsi metsään tarkkuuden ja pudotetun pariin. Ensin pudotettu helpolla polulla ja "tuomari" mukana kävelemässä. Hyvin, vaikka vauhtia ei ollut ihan yhtä paljon kuin normaalisti. Tarkkuus "tuomarin" tallaamalla alueella ja esineellä. Oli vaikea 2e kolikko sammaleen sisällä. Viski nuuskutti ja nuuskutti, yritti ja etsi vaan ei meinannut. En joutunut antamaan sille uutta käskyä enkä mitään, kunhan vian odoteltiin, ja sitten se lopulta oivalsi sen sieltä sammaleen sisältä. Vaikea oli, mutta tosi hyvä harjoitus! Kiitos Miialle!