Tänään oltiin Hyvinkäällä hyvin järjestetyssä ek-kokeessa - kiitos sinne suuntaan!

Homma alkoi tottiksella. Kenttä nyt ei ollut kovin häävissä kunnossa, aika märkä, aika kurainen "nurmikkokenttä". Arvottiin numero 6, eli viimeinen suorittaja. Viski aloitti paikalla olossa ja tuttu juttu.. nosti heti pään ylös, mutta pysyi käsittääkseni rauhassa paikoillaan noutoon asti. Noutojen aikaan alkoi ryömintä ja tulikin sitten ihan kiitettävän kauaksi... varmaan sellaiset viisi metriä ryömien ja kerran myös haukkui...

Sitten yksilöliikkeet. Seuraaminen edisti, mutta muutoin tuntui itse asiassa hyvältä. Pompasahteli myös iloisesti aika korkealla pariinkin kertaan. Mutta silti tuntui hyvältä, koska vanhat kontaktikongelmat eivät olleet tänään mukana.. Seuraaminen popahteluista ja lyhyen suoran istumaattomuus (oho - en huomannut edes!) toivat liikkeestä tyydyttävän. Istuminen oli "voisi olla nopeampi" erittäin hyvä. Maahanmeno vissiin myös sama. Seisominen ja tasamaa sekä a erinomaiset. Hyppynouto hyvä tai erittäin hyvä, johtui kosketuksesta. Kaikissa jäävissä Viski edisti selkeästi, samoin seuraamisessa, mutta tuomarin mielestä se vain oli "energistä ja hyvä vireistä" . Sitten eteenmeno. LÄhti todellakin lujaa ja kun sain luvan käskeä maahan, tajusin, että nyt pitää käskeä ihan oikeasti! Ja niinhän minä käskin kolme kertaa maahan ennenkuin se lopulta meni kentän takana olevien kasojen päälle maahan.. ja pompahti samantein ylös, kun lähdin sitä kohden. Voi perse.. Eli paikalla olo ja eteenmenohan sitten menivät arvosanoissa puutteelliseksi. Kokonaisuudessa 86 pistettä, tuomarina SM-kisoissa EKn arvosteleva Vesa Häkkinen .

Tottiksen paikalla oloon sain Emenems Dinon omistajalta ihan kokeilunarvoisen vinkin (kohtalotoverit nääs....), räminäpurkki! Pitääkin rohkeasti kokeilla. Ei se siitä huonommaksi mene. Eteenemenon virhe menee ihan treenaamattomuuden piikkiin..

Sitten maastoon. Aloitettiin jäljeltä, keskellä melko aukeaa lenkkeilymaastoa... Huhhuh... No, Viski teki todella hyvän jäljen, aivan kaikkinensa. Täydet pisteet. Janalla tuli pieni pyörähdys enkä tarkalleen tiedä mitä siinä janalla tapahtui, harmittaa etten kysynyt jälkeenpäin tallojalta, että mistä leikkasi janan. Ensimmäinen keppi nousi 200 metrin kohdalla ja olin 100% varma, että eka keppi jäi. Ihmettelin suuresti, kun kakkonen ja kolmonen nousi eikä oltukaan vielä lähelläkään tietä =polkua. No, joskus näinkin päin . Jäljellä Viski oli kyllä mainio!

Seuraavaksi haku. Jossa Viski oli surkea. Tai me molemmat oltiin. Viski oli viimeisenä siis radalla, rata oli sellaisessa mukavassa maastossa, jossa oli hieman korkeuseroa. Aloitin vasuriin etukulmaan, hyvä pisto. Oikea etukulma, myöskin hyvä. Sitten vasuriin kaksi uutta, kun teki huonot=lyhyet .Sitten oikealle, josta löytyikin äijä - hyvä ilmaisu tähän. Sitten jatkettiin vasuriin pari kertaa, taas lyhyitä ja huonoja. Ehkä 60m kohdalta oikealle, lähti hyvin ja luulin, että otti hajun maalimiehestä. TUli kuitenkin tyhjänä takaisin. Vasempaan taas huono, uusin. Ja lähti hyvin takakulmaa kohden, luulin että tulee ilmaisuna takaisin.. Ei tullut, jäi pyörimään yhden kaatuneen puun ympärille ja ajattelin, että tekee siihen ilmaisun, ei tehnyt. Uusin samalle puolelle lähetyksen, koska ihan oikeasti luulin että siinä oli äijä (mitä ihmettä mä kuvittelin????). Ja niin loppui aika. Oikea takanurkka jäi katsomatta, siellä äijä. Ärsytti Viskin lyhyet vasurin pistot = koko alue oli tyhjä, tiesihän se sen. Miksen uskonut siihen ja jäin "väkisin" työstämään sitä puolta koiralla, joka ei muutenkaan ole erityisen hanakka liikkumaan? Ärsytti, että otti selkeästi (??) hajun oikealta 50m kohdalla maalimiehestä, mutta ei paikallistanut tai jaksanut työstää sitä loppuun asti, kun otti hajun niin kaukaa.. Tyyppivika Viskille. Ärsytti diipadaapailu keskilinjalla, ei meinaa tulla sivulle uuteen lähetyspaikkaan ja muutenkin jätti keskilinjalla noudattamatta mun "yhdessä" käskyjä. Äh. Pitää kait treenata. Hyvää oli ilmaisu + tuttiongelman pysyminen poissa (en edes radalla muistanut, että jotain tuttiongelmaa on ollut...heh..hyvä niin).

Sitten esineisiin, josta kukaan ei tuonut kolmea. Tuuli kävi täälläkin tosi rajuna ja pyrörivänä. Esineruutu oli nousevaan avoimeen rinteeseen tehty. Viskillä meni KOLME MINUUTTIA ennenkuin nosti ekan esineen. Per...le. Aina lähetyksissä kaarsi vasempaan etukulmaan, johon myös moni muu koira koko ajan jumitti. En tajua mikä siellä oli? Kaksi esinettä nousi sitten perättäin nopeasti, kolmatta ei edes ehditty oikeastaan yrittää, kun toi alku meni miten meni. Ärsyttää sekin. Mutta treenin puutetta voi kyllä tähän laittaa.

Nyt olikin sitten pisteitä kasassa sen verran, että yksi piste vielä oli varaa menettää... Ja seuraavaksi pudotettu. Sekin melko kettumaisessa paikassa. Aukea metsikkö, kohti rinnettä merkattu polku ja vieressä lenkkipolku.. Juuri meidän vuorolla tuli kaksi ihmistä ja muutama koira lenkkipolulla, onneksi ei ehditty lähteä matkaan! "Seuraamisosuus" oli sellaista, että sanoin Viskille kyllä pari kertaa yhdessä käskyn, kun mun mielestä haahuili. LÄhetyksellä lähti tosi hyvin ja näin kuinka hetken päästä tuli rinnettä ylös hanska suussa. Rinteen loppuosassa päätti sitten lähteä tuomarille ja koetoimitsijalle viemään hanskaa.... ONNEKSI huomasi itsekin virheensä ja korjasi itsenäisesti! Tästä pisteet 19, joten tarkkuudesta oli sitten saatava täydet.

Kaikilla oli sama tarkkuusruutu. Esineenä 20 sentin kolikko. Ja jotta jännitys säilyi loppuun asti, meitä ennen oleva koira jäi kuttuseeraamaan ruutuun jotain. Hetken päästä siellä oli ohjaaja, tuomari ja koetoimitsija. En tietenkään nähnyt mitä ne siellä teki, mutta koko konkkaronkka siellä oli paikan päällä. Jälkeenpäin selvisi, että etsivät sitä kolikkoa.. Koira oli kaapaissut sen johonkin juurakon koloon ja sitä ei meinattu saada sieltä ollenkaan ylös. Oikein oli sopiva henkinen valmistelu ruutuun . No pöh, turhaa. Tuomari sanoi, että Viskin urakka kesti 22 sekuntia ja mä sain hyvin kopinkin vielä kolikosta. Joten huhhuh, se 150 pinnaa saatiin kasaan. Olis muuten vähän vituttanut, jos olisi vaikkapa pisteen päähän jäänyt... Nytkin tietysti harmitti, mutta sm-kisakoularia kuitenkin tultiin hakemaan. Kello oli 17:20, kun kisa päätettiin... Huhhuih.

Harmitti etten saanut aikaiseksi tehdä Tuplalle jälkeä päivän mittaan. Aikaa ja tilaa olisi ollut.. No, Tupla hengas mukana ja nautiskeli ihanista ihmisistä!