Hanna ja Hui nappasivat meidät Tuplan kanssa tänään puolilta päivin kyytiin ja lähdettiin kohti Lentsun toko-oppeja Turkuun. Hyvä oli reissu! Saatiin hyviä ajatuksia Huin ongelmaan ja jollain tavalla asiat taas selkiintyivät, että mikä sitä koiraa oikein vaivaa, kun pitää "lukkiintua" eikä vain voi tehdä rennosti ja nauttia tekemisistään! No, Hanna kirjoittaa tästä varmasti omassa blogissaan!

Tuplakin siis pääsi treenaamaan. Ensisijaisesti halusin Lentsun näkemyksiä seuraamisestamme, joka ei viimeaikoina(kaan) ole ollut kovin mallikelpoista. Ensin näytettiin perustreeniä lelu oikeassa kädessä ja palkkaus normaalisti takaa. Sitten otettiin settiä lelu vasemmassa kädessä, settiä namin kanssa, settiä ilman palkkaa. Ongelma tuli ihan hyvin esille, joskin painaminen oli vähän vaimeampaa kuin tässä taannoin.. Lentsu totesi, että elää seuraaminen aika lailla, pompottelee, tanssahtelee ja seilaa. Nyt ei ehkä edistänyt kovin pahasti. Namilla seuraaminen oli tasaisimpaa kuin lelulla tai kokonaan ilman palkkaa. Testattiin ajatusta, jossa otetaan seuraamista aina vain pari-kolme askelta kerrallaan + perusasento, josta aina palkka namilla. Seuraamista tehtiin muutamia askeleita, käännöksiä, pysähdyksiä ja perusasennosta aina namipalkka, lopuksi sai antaa "superpalkaksi" lelun. Jos jäi perusasento eteen tai sivuun - siis väärään paikkaan, sitä EI saa korjata, mutta ei myöskään palkata - annetaan koiralle uusi mahdollisuus ja tehdään se liike uusiksi. Tupla reagoin tähän treeniin tosi hyvin. Se alkoi selkeästi skarpata seuraamista ja ajatus siirtyi enemmän siihen perusasennon "hakemiseen" kuin itse seuraamiseen. Lentsu sanoi, että Tupla painaa osittain myös siitä syystä, että lelu on oikeassa kädessä (palkkaan sillä takaa) ja se ikäänkuin kurkottelee sinne oikeaan käteen vaikke yrittäkkään (VIELÄ) poikittaa pahasti eteen, mutta ... Tykkäsin tästä treenitavasta ja siitä miten Tupla tähän reagoi: yritti skarpata, jos jäi perusasento eteen/vinoon ja teki entistä paremmin seuraavan kerran. Otan tätä nyt kuurina muutamia päiviä ja katsotaan miten tehoaa.

Otettiin siinä illan mittaan Tuplalla myös ruutua. Tähän muutama hyvä vinkki: treenaa myös ILMAN naruja!! Ruudussa ei ollut naruja ja Tupla oli selkeästi vähän epävarma, että olisiko sittenkin kyseessä merkkitreeni! Lisäksi voisi tehdä kuurina paljon nyt sellaista, että lelu on AINA samassa paikassa (mehän vaihdettiin vähän lelun paikkaa, kun Tupla alkoi jäämään etukulmaan oikealle) ja tehdä apuohjaajan kanssa useita toistoja ja aina uudelleen lelu paikoilleen + loppuun yksi tyhjä ruutu. Sitten voi hetken päästä kääntää ajatuksen toisin päin, aina ensin tyhjä ruutu + useita toistoja lelulle. Tärkeintä kuitenkin nyt se, että koiralle muodostuisi vain yksi ja ainoa tapa suorittaa ruutu: lujaa samaan kohtaan! EI kikkailuja yhtään lelun kanssa. Ja ilman naruja .

Ruudusta juteltiin myös muutama sana muutoin.. Minua on askarruttanut ruudun paikan hakutreenit ja se miten haluaisin koirani (ja itseni) toimivan, jos kisoissa tuliskin huti, jonka olisi mahdollista vielä korjata. LEntsun mielestä ruutu suoritetaan AINA samalla kaavalla (siis tuo ylläkirjoitettu...) ja erikseen opetetaan "Kaukana ohjausta". Tässä on kyllä ideaa.. Mä olen ollut kääntymässä siihen ajatukseen, että voisin ohjata Tuplan uudella ruutu-käskyllä "mistä tahansa" uudelleen ruutuun, mutta toi ohjaus on itseasiassa kyllä ihan pätevä vaihtoehto. No, niin tai näin, aloitan nyt ohjauksen opettelun. Ensin suunnat vasen ja oikea (ikäänkuin ohjatun suunnat, mutta ei lelulle vaan ihan "tyhjään" lähetys) ja sitten myös eteen ja taakse. Tämä on kyllä hyvä treeni, tulee sitä sitten käytettyä tai ei!

Siinä Huin treenejä seuratessa päätin muistaa ottaa mukaan ohjelmistoon mm. sivulle tarjoamis-leikin, joka on aika tavalla unohtunut meiltä... Eli ilman käskyä sivulle + heti superpalkka. Tätä jo ehdin vähän testaillakin sekä kotona että Turussa kentällä - toimii Tuplalle (Viskillä vaikeaa!). Lisäksi pitäisi muistaa taas ottaa palkkausta enemmän pelkkiin sivulle tuloihin, siis käskystäkin tehtyinä. Sekin on vähän unohtunut... Ja myös sitä yritän pitää kirkkaana mielessäni, että Tupla on aktiivinen ja tarjoava koira : VAHVISTA sitä, ÄLÄ torppaa tuota piirrettä... 

Niin, piti vielä lisätä, että treenipaikka oli todella mainio Kupittaan puisto! Oli meinaan fillareita, lenkkeilijöitä, rullaluistelijaa, kaikenmaailman pallon pelaajia ja vaikka mitä! Tuli Tuplalle siinä samalla tehtyä bh-harjoituksetkin . Ja pakko kehuskella, että hienosti se mammi rauhassa kentän laidalla sillä välin, kun Huisku treenas. Parissa kohden tuli vähän "kommunikaatio-ongelmaa", kun Huiskulle tehtiin jotain tosi super hyper kivaa juttua, mutta onneksi Tupla ei kuitenkaan päässyt Huiskua häiriköimään!

Hyvä oli reissu, vaikka pitkä ja tietysti arvokaskin, mutta silti kyllä kaiken sen arvoinen!