Aloitetaan jäljestä.. Tupla on nyt päättänyt, että kepeistä viis. Ärsyttää vietävästi. Pakkoo yrittää skarpata, ettei käy koiraan käsiksi, varsinkin, kun muina miehinä rekisteröi kepin ja jatkaa matkaa... Pari pikku keppijälkeä on tässä välissä tehnyt, niissä nostaa kepit. Kun pääsee jäljen "imuun" alkaa kepit kiinnostaa entistä vähemmän. Tuttu ongelma toki. Täytyy nyt vain keskittyä rauhoittamaan oma mieli ja käyttäytyä fiksusti. Ja treenata lisää. Nytkin sinällään jäljen ajo ihan hyvä, kulmissa vähän häröilee (ne eivät siis hyvät).

Sitten Christan oppeihin. Ylökk järkkäsi jälleen tälläisen huippukouluttajan paikalle, vallan mainiota! Itse olin paikalla ip-ryhmässä. Tuplan kanssa treenattiin seuraaminen ja kaukot. Seuraamiseen lähdettiin suoraan autosta, eilinen treenamaton päivä, aamupäivä hiljaiseloa jne. Ja sen huomasi. Pomppi tosi pahasti alkupätkät. No, tulipa ainakin virheet esille. Christan mielestä seuraamiseen nämä teesit nyt käyttöön:

- perusasennon kriteeri tarkaksi (check!) ja paljon ihan pelkkää perusasentoon siirtymistreeniä

- perusasentoon siirryttäessä edestä sivulle auta ettei pää dyykkaa. Tässähän Tupla tekee huonon siirtymisen ja syyllinen on siis pää, joka tekee ihme lenkuran. Pitää auttaa namilla pää pysymään parempana -> siirtyminenkin parantuu ja nopeutuu

- mun kävelyrytmi seuraamisessa pitäisi ehkä olla pidemmällä askeleella ja vähän vauhdikkaampi

- paljon lyhyttä pätkää + perusasento, jos jää eteen, korjaa -> tämä edistävän paikan vuoksi

- lelun ei tarvitsisi olla esillä

- hyvää asenne ja asento

Ei ole välttämättä kovin hyvä juttu kuunnella nyt näin lyhyellä aikajänteellä usean kouluttajan näkemyksiä ongelmien korjaamisesta, koska heidän neuvot kuitenkin tietysti eroavat toisistaan. Tässä joutuu nyt vähän puntaroimaan mitkä ottaa itselle käyttöön - testata. Toisaalta, hyvä, että on vaihtoehtoja, nyt jää vain itselle pohdittavaksi ja testtavaksi mitkä on niitä meidän juttuja! 

Kaukoissa kerroin meidän ongelmasta eli että tekniikkaa on vaihdettu sekatekniikasta takajalkojen paikalla oloon matkan varrella. Ja että ongelmana on nyt sei-is vaihto, jossa helposti yrittää vanhaa tekniikkaa takaisin. Sainkin tähän tosi hyvän ajatuksen eli koska Tupla on pitkä ja iso koira, sen on hankala tehdä sei-is vaihto oikein, kun etujalat on pitkällä ja koko runko "veytettynä". ELI nyt pitää työstää seisominen siten, että ei vedä etujalkoja turhan eteen vaan jää vähän "sumppuun". Sen ei tarvi edes olla paljon sumpussa, ihan vähänkin riittää, jolloin sen on helpompi siirtää paino taakse ja istumaan. Juu, hyvä oli ajatus ja uskon kyllä tähän erittäin paljon! Ja vahvistaa pitää nyt taas vaihtoja ihan sivustakin, minkä olen unohtanut taas ihan tyystin. Ja myös niiden "VAJAIDEN" jumppa-asentojen käytön. Huoh. Näin ne unohtuu.

Christa oli kyllä hyvä, tai siis on hyvä. Hanna ja Huikin taisivat saada taas vaihteeksi vähän ajateltavaa - ettei olisi liian helppoa