Ja kun nyt satun olemaan aika itsepintainen ja joskus jopa periksiantamaton, niin tietysti tänään piti taas kokeilla kaukoja.. Kun ne nyt jäivät kaivelemaan mieltä. Latasin itselleni hyvän fiiliksen (mikä olikin aika helppoa tänään, eikä vähiten siksi että mun Opel meni katsastuksesta kerralla läpi :-)), valkattiin Viskin kanssa lempparilelu ja ryhdyttiin hommiin. Ja avot - kaksi ylipitkällä matkalla tehtyä kaukosarjaa onnistui hyvin! Jippii, niinhän me sitten biletettiin Viskin kanssa niin että meinas ihan veri lentää ;-).
No, palatakseni takaisin "arkeen", niin nyt seuraava kaukotreeni pitää tehdä häiriön alla, mutta helpottaa reilusti itse treeniä muuten. Katsotaan mitkä fiilikset ovat sitten taas sen treenin jälkeen. Muuta tokoon liittyvää ei tänään treenata. Sen sijaan illalla päästään agilityileen yhteen ryhmään, jossa ei siis yleensä päästä treenaileen - hienoa!

Tässä muuten huomaa eron esim. mun aikaisempiin dobbereihin ja Viskiin. Viskin kanssa yksinkertaisesti asiota ei voi tehdä väkisin tai pakotteilla, niin hommat vaan ei onnistu (kun siis puhutaan tokon/tottiksen kouluttamisesta, eriasia on käytöstavat yms). Viski tekee kyllä kaiken mitä osaa, kun vaan saa rennoin ja vapautunein mielin sen tehdä, ei sen kanssa tarvitse taistella "tehdä vai eikö", mutta tietyt pelisäännöt pitää olla, joita pitäisi muistaa myös itse noudattaa. Dobbereiden kanssa oli aina välillä pakkokin "muistuttaa kuka on kuka" ja tehdäänkö vai leikitäänkö, ja tavallaan sellainen "herran pelko on viisauden alku" oli jatkuvasti hyvä pitää koirilla mielessä.