Nyt sitten olen ollut toooosi ahkera ja tehnyt barffauksen kasvimössönkin itse. Vähänkö olen ylpeä ;-). Mutta totta puhuen, sen tekeminen oli helppoa, ostin Lidlistä (koska siellä on kuulema edullisimmat vihannekset :-o) kurkkua, kesäkurpitsaa, jäävuorisalaattia, persiljaa. Kotona oli jo valmiina banaania, porkkanaa ja omenaa. Lisäksi tuiskasin sekaan pari valkosipulinkynttä. Sitten ei muutakuin ikivanha tehosekoitin huutamaan armoa (erityisesti porkkanan palojen kohdalla...) ja mössöstä tuli ihanan vihreä ja se - uskokaa tai älkää- tuoksui hyvälle! Mietin kyllä tota tehdessäni, että Viski ei kyllä kauheasti tätä uurastustani arvosta... No, illalla sitten kokeilin miten käy ja siis mahtaako Viski edes haistaa kippoon päin, vähän ronkeli barffaaja kun on. Mössön sekaan heitin lohta ja rasvaista nautasikaa, yhden raa'an kananmunan kuorineen, loraus ölyjä ja tunnustetaan, että laitoin lusikallisen rahkaakin. Ja avot - Viski söi koko annoksensa ihan heittämällä :-). Kiitoskin kyllä sai pienen oman osansa kuivamuonan sekaan - hyvin kelpasi.

Tuosta kasvismössöannoksesta riittää useammaksi päiväksi, ei ehkä ihan viikoksi, mutta veikkaisin että neljä-viisipäivää hyvinkin. Veikkaisin, että hintaa tuolle kasvissatsille tuli joku ehkä 5-6 euroa (vaikea arvioida, kun en ihan NIIN hintatietoinen tai tarkka kauppareissun tekijä ole...). Uskoakseni tulen tekemään tuota jatkossakin, koska se ei ollut yhtään niin vaikeaa, aikaa vievää tai hankalaa kuin mielessäni asian oli miettinyt! Mössö säilyy saunan jääkaapissa hyvin säilytysrasiassa ja aineksia saa sitten tarvittaessa helposti lisää, kun näyttää kupin pohja tyhjentyvän. Netistä lueskelin mitä kaikkia tuohon mössöön voi laittaa ja variaatioitahan löytyy tosi paljon (ja kesällä varsinkin!). Pakkasessa on kyllä valmiita murren mixejä ja puhteja sekä valmiita kasvissosetta, mutta ehkä noi kaikki tulee käytettyä aikaa myöden.