Kaatosateessa (tämä Suomen vähäluminen talvi..) otettiin pikku treenit tänäänkin. Tosin alkuun pääseminen oli hieman hankalaa, ensin ajeltiin ympäri Ylöjärveä, että löydettiin vapaaa treenipaikka. Sen jälkeen kun löydettiin mieluinen treenimaasto emme meinanneet oikein päästä yhteisymmärrykseen mitä tehdään ja kukaan ei tehnytkään sitten mitään :-p. No, sitten lopulta saimme ahaa-elämyksen ja päästiin tuumasta toimeen..

Viskille tehtiin tänään hyvin hyvin erilainen treeni mitä koskaan aiemmin. Äijät menivät piiloon tallaamattomalle alueelle ja tarkoitus vain oli antaa Viskin tehdä oma-aloitteisesti löydöt ilman mitään risteilyjä tai käskytyksiä. Ensimmäinen äijä olikin juuri tätä, Viski on tottunut nenänavaukseen ja oli heti autolta lähtiessä sitä mieltä, että jossain jossain jossain se on ja yritti kovasti puntaroida mihin päin kannattaisi lähteä. Teki sitten löydönkin ihan hyvin nenänsä voimin. Tämän jälkeen Viski oli sitä mieltä, että nonni, nyt sitten hakuhommiin ja käskyjä kiitos. Eli ei pystynyt kyllä kovin häävisti oma-aloitteisuuteen vaan pyöri mun läheisyydessäni ja yritti vähän sen näköisenä, että hei anna nyt jotain vinkkiä. Ja kun en antanut, se meni aika hämilleen ja rupes syömään lunta, hyppimään päin jne. Kaikkea sijaistoimintaa siis. Sitten kun oikein osuttiin tuuleen sopivasti, että haju maalimiehestä osui ihan kohdilleen niin Viski lähti ja löysi, mutta oma-aloitteisesti ei pystynyt aloittamaan tuota etsimistä. Viimeinen, siis neljäs, äijä oli taas jo vähän parempi. Siinä Viski myös ensin oli aika hämillään, pyöri ja söi lunta jne., mutta sitten yhtäkkiä se sai hajun ja lähti. Teki melko pitkänkin kaaren, mutta aivan selkeästi sillä oli oikea päämäärä. Sinänsä hyvin hauska ja varmasti Viskille opettavainen treeni!

Onhan tässä toki syytä ihan vain peiliin katsoa, kun ihmettelee miksi koira on niin tiukasti käskyissä kiinni eikä pysty toimimaan "itse". Ei syyllistä tarvitse tosiaan tämän pidemmältä - taaskaan - etsiä. No, joka tapauksessa aion ottaa samankaltaisen treenin uudelleen, kun sattuu sopiva tuuli ja alue kohdalle.