Tiistaina oltiin Ylökkin hallivuorolla puuhastelemassa. Viski ei päässyt ollenkaan, mutta Tupla touhusi jotakin. Muistaakseni ensin paikalla olot, jotka ei nyt oikein vielä hallissa suju . Paikka istuminen paremmin, mutta makuussa ei malta ei pysty ei kykene. Täytyy vaan sinnikkäästi jatkaa kotitreeniä tämän asian kanssa. Sitten seuraamista, joka taas kyllä tuntui ihan kivalta. Tosin askeleen kahden juttujahan ne on ja imuttamalla pidempään, mutta ihanniinkuin tuo pään asento korjaantuisi pikku hiljaa. Sitten jääviä vähän, seisomisen kanssa on vaikeaa löytää oikea systeemi. Tehtiin myös ruutua ja noutoa, mutten oikein enää muista miten niiden kanssa kävi... Ja luoksepäästävyyttäkin treenattiin, jossa Tupla yrittää kääntyä alta pois, kun ällöttää moinen lääppiminen. Namilla sekin sitten saatiin onnistumaan. Joo, ehkä siirrymme tämän päivän T-treeneihin, kun ne on paremmin mielessä! 

Tupla treenasi T-koirakoista ihan ekana. Paikalla olikin vissiin parikymmentä T-koiraa, vähänkö hienoa . Tupla teki seuraamista, juu, ihan samoin kuin tiistaina. Tuntuu kivalta ja jatkan samaan malliin. Sitten luoksetulo Arjan kiinni pitämänä, ihan ok. Samoin ruutu ensin pallolle ja sitten rohkenin ilman palloa siten, että ensin kävin taputtelemassa ruutuun. Ja vauuuu sehän osasi! Noutoa myös, jossa mietin sitä Tuplan kapulan nostoa, kun se on hidas ja kääntyy sinne taakse. SInänsä se kääntyminen taakse ei haittaa mua, mutta nopeampi nosto saisi olla. Kokeiltiin päästää Tupla liikkuvan kapulan perään ja sehän olikin tosi hyvä idea! Toimi hyvin. Täytyy siis välillä tehdä noitakin. Sitten tehtiin sitä hankalaa seisomista. Edestä päin se siis onnistuu, mutta sivulla en saa Tuplaa liikkumaan mitenkään "normaalisti". Riitalla oli tähän hyvä ja yksinkertainen neuvo - kävelen oikealle ympyrää, jolloin koirakin jää vähän ns. taakse ja pystyn seisomisen tekemään = heittämään pallon. Toimi! Olipa taas pieni ja helppo toimenpide.

Tuplan leikkiminen oli taas sitä, että omi pallonsa ja rättinsä heti, kun irti päästän. Kokeiltiin pari eri "temppua", joidenka olisi pitänyt tuohon auttaa, mutta ei auttanut vaikka kuinka olin itse aktiivinen.. Riitta ehdotti nyt kahden lelun leikkiä ettei Tupla menisi leikissä noin passiiviseksi = omisi leluaan. Se on ehkä jo keksinyt, että tuohan on kiva leikki, kun yritän saalistaa siltä lelua ja se tulee aina metrin päähän mälväämään sitä..  Olen vaan jotenkin taas unohtanut, että tuo on ongelma ja unohtanut sen kahden lelun leikin... Ehkä se vaan on pidettävä mukana kuvioissa vaikken siitä erityisesti pidäkkään. Kotona ollaan nyt tehty erikseen erilaisten esineiden tuontiharjoituksia, jossa saa esineestä aina namin. Tämä ei välttämättä mitenkään auta/liity tuohon leikkimiseen, mutta kunhan nyt pohjia rakennan vaikka sitten siihen etukäteen paljon pelättyyn esineruutuun...

Ainiin, menin hallille jo vähän ennen kymmentä ja Viski treenas seuraamista siten, että tein jääviä väliin. Se voisi olla ihan hyvä niksi tuohon seuraamisongelmaan. Ehkä Viski joutuisi keskittymään seuraamisen enemmän, kun ei tiedä koskaan mitä on tulossa. Viski teki jäävät itseasiassa taas hyvin (sen miten nyt itsekseni tulkitsen jäävät, kun ei kovin tarkkaan näe...) ja sitten tehtiin temppuja ja kaukoja, joissa olen nyt vähän jo puuttunut siihen liialliseen peruuttamiseen...  Niin ja Tupla teki ekaa kertaa hyppyä - sen mielestä hyppiminen oli kovin kivaa

Olipa hienoa nähdä noin paljon T-koiria tokottelemassa. Ihan mitään "ihmeellistä" ahaa-elämystä ei tullut treenejä katsellessa, mutta hyvähän se on edes vahvistaa omiakin näkemyksiään sillä, että näkee muiden treenaavan sellaisilla metodeilla mitä itsekin on ajatellut tekevänsä. Tälläisiä treenipäiviä lisää!

Ja tässä TainaAn ottama kuva söpöläisistäni