Perjantai ja lauantai välinen yö vietettiin Rauman yökisoissa. Näin jälkeenpäin ajatellen ei tuokaan nyt ihan täysjärkisen hommaa ole. Tottis aloitettiin joskus puoli yksitoista, esineet ennen puolta yötä ja henkilöetsintään päästiin hitusen ennen kello yksi. Jos saldona ei olisi ollut tuo hk2 niin olisi voinut todeta ettei enää koskaan ... Mutta nyt voikin todeta ettei tuo nyt paskempi homma ollut ;-D. Viskille kisasta pisteet 275, luokkavoitto ja koko kisan parhaan tuloksen tehneenä saimme erikoispalkintona pullon kuohuvaa! No, sitä ei yöllä vielä maisteltu :-).

Tottis oli aika sähellystä. Paikalla olossa Viski oli hinkannut itsensä n. 1,5 metriä tolpalta kohti kenttää - erityisesti kuulema noutojen aikana. No, tuttu ongelma treeneistä -pkele. Ensimmäinen seuraamispätkä oli taas ihan perseeestä, tuomari ei siitä mitään maininnut mutta itse kyllä tiesi ettei ollut sitä mitä voisi olla. Seuraamisessa kaiken kaikkiaan edisti ja henkilöryhmässä yksi henkilö oli ihan liian houkutteleva... Jäävät liikkeet olivat minun mielestäni erinomaisia. Tasamaa noudolle hirveällä murinalla, otti kapulan tosi huolimattomasti, ja se tippui, otti uudestaan ja hyvä luovutus. Hyppynoudossa heitin tosi rajusti vasemmalle vinoon, kapula näkyi n.metrin esteen sivussa. Olin ottamassa uuden heiton kun tajusin sanoa hyppy - Viski siis varasti. Ja kiersi. en sanonut tuo -käskyä vaan suoraan hyppy, ja sain kuin sainkin Viskin takaisin hypyn kautta. Paskamainen virhe kuitenkin. A-este oli kait erinomainen. Eteenmenossa seuraamisessa edisti reilusti, irtaantui kuin nappi housusta suoraan eteen, mutta eipä mennyt ekalla käskyllä maahan! Pisteet paperilla luki 80, mutta taas vaikkua korvassa kun minä ja muutama muukin olimme kuulleet mukamas 81. No, hällä väliä, joka tapauksessa tottiksen kanssa on paljon töitä nyt edessä..
Esineruutu oli huippuhieno, alle minuutissa kaksi esinettä. Se oli errrrrinomainen :-).
Sitten henkilöt. Vähän jännäsi maastoon meno, sillä oikeasti siellä oli jo melko pimeää tai ainakin hämärää. Ei ollut mitään mahkuja nähdä kauempaa onko rullaa suussa vai ei.  Jännitystä toi myös tuomarin apuna ollut ratamestari, joka liikkui taskulampun kanssa. Oikea etukulma tyhjä pisto, vasemmalta ekalla pistolla n.40 metristä äijä, jonka ilmaisu oli moitteeton. Sitten vissiin tyhjiä jokunen ja 100m oikealla äijä umppari roskalaatikossa. Viski oli jonkin aikaa multa hukassa, arvasin että äijähän siellä on, tuli sellaiselle kallion kielekkeelle ja seisoi mua kohden - ihmettelin että mitä hel-ttiä. Kutsuin luokse. Lähetin uudelleen melkein samasta kohden, ja hukkui taas ja oli siellä jonkin aikaa, ja tuli ihan ihmeellisen hitaasti takaisin, ilman rullaa. Mietin että jotain on nyt pielessä, onneksi tarkastin koiran ja välineet - rulla oli irronnut! Korjasin rullan, laitoin uudelleen ja sieltähän se tuli ilmaisun kera takaisin, mutta rulla oli taas irti ja Viskillä oli pää ihan kenossa kun piti rullasta ihan kaulan juuresta kiinni. No, näyttö oli hyvä. Sitten rullan vaihtoon (onneksi oli vararulla mukana!), säädöt ei sitten ollutkaan kohdallaan, joten nekin sitten äkkiä kuntoon. Vasemmalle räpellystyhjä, näin koirasta kilometrin päähän ettei siellä mitään äijää ollut, en jäänyt korjaan tyhjää sillä aikaa oli mennyt tuohon rulla sähellykseen ihan riittämiin (lisäksi tuomari oli kiusallisen hidas ilmaisulla, ja takaisin keskilinjalle tultiin tuomarin perässä - hitaasti...). Marssin aika haipakkaa aluetta eteenpäin ja joitain tyhjiä matkalle tuli, mutta selkeä päämääräni kyllä oli vain päästä alueen loppupäähän. Siellä oikealle tyhjä, kysyin tuomarilta paljon aikaa ja oli kuulema reilu kaksi minuuttia. Koira tuli nätisti tyhjältä- viipyi kuitenkin sen verran aikaa että taas kävi mielessä että hitto eikö se ilmaisekkaan! No, onneksi luotin koiraan ja laitoin toiselle puolelle, josta tulikin roskisumpparista hieno ilmaisu ja näyttö. VAU - me tehtiin ihan kelpo henkilöetsintä, pimeydestä ja "rullarikosta" huolimatta saatiin hieno suoritus aikaan. Työskentelystä meni 4 pinnaa (ne lyhyet roiskasupistot) ja ilmaisusta yksi. Tosta rullasähellyksestä tuomari ei ottanut pisteitä pois, totesi vain että olipa hyvä että kerrankin ohjaajalla vararulla mukana.
Jiippii, me ollaan nyt sitten voittajaluokan hakukoirakko! Hyvä meidän treeniryhmä - ei olla turhaan rämmitty metsiköissä - meillä on nyt jo neljä voittajaluokan koiraa!!! Piirinmestaruuksista tuleekin treeniryhmän sisäinen tiukka skapa, eikös niin!??