Ja taas Vipsu oli Katin kanssa agikiitelemässä pienen tehokkaan tovin navetalla (kuten voi asiasta lukea myös täältä :-p). Tänäänkin meno oli melkoisen mallikasta, Viski kun pysyy noissa treeneissä rauhallisessa mielentilassa ja se vaikuttaa heti koko radan tekemiseen. Taas havaittiin Katin kanssa ainakin yksi tärkeä juttu Viskin ohjauksessa, tällä kertaa okserilla.. eli siinä ei saa kiirehtiä yhtään koiran edelle vaan pitää malttaa mennä taas kerran rauhassa.. Näin se malttaa hypätä hyvin okserin _molemmat_ rimat. Alkaakin olla aika haastavaa tuo Viskin ohjaus, on nimittäin sellainen määrä "ei saa tehdä noin" tai "muista tehdä näin" -juttuja ;-)). Mutta no, ehkäpä tärkeintä onkin vaan löytää ne jutut miten homma saadaan sujumaan ja sitten ehkä joskus ne alkaa sujua jo ilman näitä "muistilappujakin" :-o. Viski oli tänään eri pätevä kepeilläkin, haki hyvin jo vähän haastavimmastakin kulmista ja kesti vedätystäkin.

Sunnuntaina startissa eniten tekemistä taitaakin olla tuon otuksen mielentilan hallinnan kanssa.. sen kun saisi pysymään kohtuullisen rauhallisena niin radankin suorittaminen olisi maltillista ja keskittyneempää. Vaikeaksi tuon tekee sen, että Viskiähän ei valitettavasti pystyy hallitsemaan välttämättä sen paremmin positiivisin kuin negatiivisinkaan keinoin, vaan jollain kummallisella tavalla se pitäisi saada pidettyä rauhallisena ikäänkuin ihan vaan vahingossa ja huomaamatta. Väkipakolla tulee "sota" ja kun ollaan menossa agiradalle ja kisatilanteeseen niin valitettavasti sen sodan kohdalla ei ole voittajaa... Viimeksi tuolla Niihaman maneesissa Kati onnistui pitämään Viskin hyvässä mielentilassa, uskotaan, että samat salaiset keinot on nytkin käytössä ;-). Ps. yritän tarkkailla miten se sen tekee

Ainiin, tänään sain sitten uudet pohjalliset (juu, molempiin jalkoihin). Kävely niillä tuntui oikeinkin hyvältä, vaikka ihan ensi alkuun ajattelin, että miten tämmöisillä pateilla pystyy kävellä. "Pattien" tehtävä onkin nyt sitten opettaa jaloille astumisasennot uudelleen ja tätä myötä myös kipeän nilkan osalta elämän pitäisi alkaa helpottua. Molemmissa jaloissa oli nyt aika selvät ongelmat jalan painopisteiden kanssa, eli pelkästään tämän nilkan telomisen myötä ei nämä astumisongelmat (hmm...kuulostaa ihan muulta kuin mitä tarkoitan...) ole tulleet. Tuollaisessa "testissä" pitäisi jokaisen käydä, löytyy yllättävän paljon ryhdin ja asekelluksen kanssa asioita, joista ei itsellä ole ollut koskaan minkäänlaista aavistustakaan. Varsinkin, jos on vähänkään kummallisia selkä tmv. vaivoja. Ihmiskehokin on siitä hyvin kummallinen, että niitä ongelmakohtia alkaa sitten tiedostamatta korjata vääntämällä vartaloaan mitä ihmeellisimpiin kulmiin ja kiemuroihin.