Viski jäi tänään treenien ajaksi kotiin lepäileen. On niin pirun märkää ja kylmää, että ajattelin Viskin voivan paremmin kotona lämpöisessä kuin kosteassa autossa.

Ensin tokoteltiin Tainan ja Lauran kanssa. Tupla pääsi Myyn seuraksi (vai toisin päin...) paikalla oloon, nyt se sujui hyvin ja rauhallisesti! Yksilöliikkeet aloitettiin seuraamisella. Liikkeen alku oli ruutua + merkkiä kohden ja seuraa käskyllä Tupla otti parin metrin loikan kohti ruutua ... Uusinta onnistui jo paremmin . Seuraaminen oli taas tänään käännöksien kanssa aikamoista pelleilyä, siis työsti takaa yli. Muutaman kerran nätisti huomautin ja annoin uusintakäskyn ennen käännöstä, alkoi parantaa. Sain paikan pidettyä nyt seuraamisessa oikeassa kohdassa. Jäävien seuraamisessa taas sitten alkoikin edistää . Seuraamisessa testailtiin myös juoksua, ihan hyvin. Hihnassa seuraamista ei ole tehty koskaan, ehkä täytyisi testata....

Jäävissä työstettiin jälleen liikkurin käskytystä, josta palkkasinkin ilman jäävää liikettä. Tuplahan on nyt keksinyt, että liikkurin käskytykseen tai itseasiassa vähän sen jälkeen kannattaa reagoida ja tarjota olettamaansa jäävää...Maahanmeno oli tänään nopea ja hyvä, seisominen ei edelleenkään ihan super, mutta sinne päin. Ja seisomisessa edelleen varmaan päälle eli pieni käsiapu mukana. Niin, luoksetulokin tehtiin "kisamaisesti". Ekaan liikkurin käskyyn ei reagoinut, toisella nytkähti vähäsen. Ehkä pitäisikin olla kolme käskyä . Tänään luoksetulo vauhdikkaasti ja aivan pieni kosketus lopussa, kyllä tämäkin tästä alkaa sujua!

Sitten otettiin hyppyä. Taisi mennä hyvin, kun en muista...??

Tein myös ruutua, jota ei olla tehty nyt kovin tiiviisti. Ja sen kyllä huomasi. Tupla tarjosi väärää paikkaa, eli ruudun oikeasta reunasta ohi. Ja lisäksi tuli pois, eikä yrittänyt korjata virhettään . Tarjosi myös ruutu-käskyllä hyppyä... että sellainen ruututreeni. Saatiin lopulta onnistumaankin, mutta nyt jouduttiin kyllä vähän työstämään. Kummallisesti tuokin liike oli nyt kadonnut muistista yhtäkkiä..

Näytin Lauralle ja Tainalle myös Tuplan tunnaritreeniä. Ensin oman piilotus, joka luonnollisesti sujuu hyvin. Sitten hämykasa + oma hiekkakasan takana. Ja Tupla toi noutoliikkeenä suurin piirtein jokaisen tunnarin mitä maassa oli, paitsi omaansa ... Että sellainen näytös. Tuplalla ei ollut mitään tajua mistä on kyse, kunhan vaan napsi ja toi mitä sattui. Tai no, välillä se kävi kyllä haistelemassa sitä pusikkoa mihin piilotin ensin oman, mutta kun ei löytynyt niin tsadaa - tässähän näitä on kasa... Voi voi voi. Luultavasti tähänkin auttaa vain treeni ja treeni... Ja saatinhan me lopulta tässäkin aikaa onnistunut suoritus, mutta aika vaikeata oli.

Ennen treenejä tein Tuplalle pienen jäljen hautumaan. Kerkesikin 1,5 tuntia vanhentua, jälki oli tietysti hyvin helppo ja ehkä 150m pitkä. Vähän jänskätti miten jäljestää tuon ikäistä jälkeä. Hyvin jäljesti! Selkeästi joutui tekemään töitä enemmän, kun jälki oli jo vähän vanhempi kuin yleensä, mutta käytännössä katsoen mitään harhaantumisia ei tullut, pieniä tarkistushaisteluja useampi. Ekan kepin yli porhalsi tyynesti, en reagoinut (Tuplallehan ei ole opetettu kaikista säännöistä huolimatta keppejä erikseen, niitä on nyt vain muutaman kerran ollut jäljellä mukana). Jälki loppui keppiin, jonka Tupla reagoi, nosti ja toi minulle . Siitähän saikin sitten kivat palloleikit palkaksi!

 Heh.. onko muutoin muilla 11 kk.n ikäisiä poikakoiria, jotka edelleen tekee tyttöpissoja? Tuplahan ei ole vissiin koskaan vielä nostanut koipea... Ei sillä, että asialla nyt varsinaisesti olisi mitään merkitystä, tulipa vain mieleeni.