Piiiiitkä, lumisateinen, räntäsateinen ja ihanan aurinkoinen tottistelu päivä Vaiviassa on takana. Tupla pääsi tottistelujen jälkeen myös vähän tottistelemaan, kevyen 9 tunnin autossa olon jälkeen (pääsivät toki välillä pissalle). Viretila oli ehkä hieman hmm... ei niin mieluisa. Kierroksia oli aika hurja määrä.

Ensin hyppyä meille uudella esteellä. Hyvin meni. Sitten seuraamista, keuli ja työskenteli taakse aika hurjasti. Tehtiin vähän pidempää settiä, saatiin rauhallisemmaksi. Juoksua myös tein (mikä ei ollut kyllä ehkä kovin järkevää?), ensin hyppi ihan hurjasti, sitten namilla alkoi tasaantua ja saatiin juoksun näköistäkin aikaan. Yksi luoksetulo, lujaa ja vähän ennen törmäystä annoin toisen käskyn ja käsiavun - tällä kertaa jopa tajusi hidastaa ja pysähtyi kuin pysähtyikin eteen. Jäävistä maahanmenoa, joka ei myöskään oikein meinannut onnistua. Tehtiin muutama toisto avuilla, sen jälkeen taas onnistui. Maahanmeno on hyvin ailahtelevaa, välillä onnistuu heti ja sitten taas ei.. Lopuksi vielä sivulle siirtymisiä, jotka eivät edelleenkään kaikki ole aina oikeita, väliin tupsahtaa vajaita.

Jaksoin vielä käydä ottamassa pojille jäljet ja Viskille pudotetun. Tuplan jälki sellainen kait joku 100 metriä ja vanhentui 20 minsaa. Voi v**u, on sitten kyllä ihan järjetöntä ryysimistä, käsiin sattuu kun yrittää hidastaa ja pysyä perässä. Ei tää nyt oikein vielä skulaa.. Jäljellähän se pysyy ja nenä on syvällä, mutta nytkään ei tainnut yhtään namia malttaa syödä, kun kiire vain on jonnekin. Nyt jälki loppui keppiin, joka oli hajustettu aika hyvin. Tupla reagoi siihen vähän, mutta jatkoi matkaansa, kääntyi ympäri, kun jälki loppui keppiin ja sen jälkeen oli vähän matkaa "tyhjää". Kehuin, kun palasi kepille ja leikittiin sillä hetki. Eihän sillä ole koskaan keppejä ollut, enkä ole niitä edes opettanut erikseen pihassa tmv. Nyt olen vähän miettinyt, että kun namit ei jäljellä oikein kiinnosta, voisi ehkä sittenkin ottaa kepit mukaan jäljelle, ne ei haisisi yhtä paljon kuin joku lelu ehkä tekee eikä kepit välttämättä kiihdytä ihan yhtä paljon kuin lelu tekee. Ja voihan niitä leluja sitten jossain kohden ottaa mukaan jäljelle, jos siltä tuntuu..

Viski teki ensin pudotetun Vaivian "kisaradalla". Tai piti tehdä, mutta en muka löytänyt sitä polkua alkumatkasta ja tein sitten siihen aukean puolelle (polkuhan menee siinä metsässä tien puolella..). Tehtiin yli pitkä matka ja hyvin Viski lähti. Suuntasi kuitenkin tutulle polulle ja juoksi ihan alkuun asti ja sen jälkeen juoksi tyhjänä takaisin . LÄhetin sen lennosta uudelleen hakemaan ja taas se juoksi polkua pitkin ihan alkuun, lähes tielle asti, kääntyi ja raukkaparka etsi hanskan lähes esineruutumaisesti... Ei oikein hyvä. Toi kuitenkin ja palkkasi. Tehtiin sitten vielä uudelleen toisin päin, nyt onnistui hyvin.

Sitten Viskin jälki. Pelkästään jana ja lähtö vasempaan, keppi n. 50 m  päässä. Kova sivutuuli oikealta. Jana meni just niinkuin arvata saattaa, vastatuuleen oikealle lähtö takajäljelle. Sanoin, että tarkasti ja kääntyi ja jäljesti kepille kutakuinkin hyvin, ehkä tavallista vauhdikkaammin.