Sunnuntaina sitten oltiin mielipuuhassa, eli hakuilemassa. Olin Ulvilassa kouluttajana hakuleirillä ja tietysti myös itse treenasin Viskillä. Terkkuja muuten Ulvilaan, olihan taas ihanasti järkätty hakupäivä tarjoiluneen päivineen, ja hyviä taitavia hakukoiria ja hakukoiranalkuja!
Viskin treeni oli seuraavanlainen, oikea etukulma maakuoppa - kiintorullailmaisu, vasen etukulma puuarkkuumppari - kiintorullailmaisu, kolme tyhjää, n.100 metrissä vasemmalla puulaatikko - suora palkka, tyhjiä väliin ja oikealle n. 180 m kolmioumppari maakuopassa -suora palkka. Lisäksi radalla oli useampia erilaisia tyhjiä piiloja. Ilmaisut ja näytöt olivat tänään todella mainiot. Jopa niin nopeat ja hyvät, että nyt on taas aika vähän rauhoittaa ilmaisuja ja ottaa suoria palkkoja enemmän. Vasemmalle puolelle aluetta tehdyt tyhjät olivat erinomaisia, oikealle takkuili - ei tehnyt tarpeeksi syviä. Oikean puolen aluetta oltiin käytetty vain siten, että etukulmassa ja takakulmassa oli piilot, joten Viski oli äärimmäisen varma ettei alueella ollut maalimiehiä eikä "sinne mukamas tarvitse tehdä kunnon tyhjiä". Yritin syventää pistoja uudelleen, mutten yksinkertaisesti saanut niistä täydellisiä, vaan jäivät vähän vajaaksi. Oma kantti petti enkä lähtenyt niitä enää parantamaan vaan jatkettiin matkaa. Tarkoitukseni oli tehdä vielä oikealle puolelle yksi tyhjä, tämän jälkeen vasemmalle tyhjä ja sitten tuo 180 m äijä, joka siis oli jo takakulmaan mennyt hetki sitten (kiersi alueen takarajan puolelta - ei hajuvanaa siis alueen poikki piilolle). Mutta Viskipä teki oman ratkaisun ja nosti melko kaukaa sen takakulman äijän - joten jäi kaksi tyhjää suunnitelmista väliin! Mutta en edes hetkeä miettinyt kutsua sitä tyhjältä pois, vaan olin itseasiassa onnellinen, että otti äijän kauempaa - joskus aikaisemminhan olen kertonut, että Viskin heikkous on ollut se, että se työskentelee kapealla alueella! Joten, nyt tuli nähtyä, että kyllä se osaa kauempaakin äijät nostaa, jos vaan tilaisuutta tarjotaan :-)).
Oikeastaan treeni oli mainio, toki noi pari lyhyttä pistoa jäi kaivelemaan, mutta olipa hyvä huomata tuollainekin ongelmakohta, jota ei aiemmin ole koskaan esiintynyt!! Meille uuden täysiumpparin ja maakuopan hienot ilmaisut myös antoivat lisäuskoa siihen, että kisaura alkaa häämöttää.

Hakumaastosta päästyämme otettiin myös tottista. Sain hyvän häiriötreenin, kun Jenni ja Vilma ottivat tottista ja viski oli paikalla olossa. Viski on kuin viritetyn jousen päässä, varsinkin noutojen aikana, mutta pysyi kuitenkin paikoillaan. Ei se levollinen sielä ole, päinvastoin, mutta en tiedä miten sen levolliseksi koskaan saisinkaan. Tottissuoritus tuntui myös hyvältä, tehtiin koko sarja (toki palkaten välissä) ja ihan luottavaisin mielin olen senkin suhteen. Seuraamisessa tänäänkin yritti edistää ja sitä jouduin vähän korjailemaan ja ottamaan useamman kerran uusiksi.