Ja tänään päästiin taas hakuilemaan, oltiin samalla alueella missä viimeksikin. Viskillä ei oikein mennyt putkeen, sanoisinko, että kaikkea muuta. Kaksi ensimmäistä pistoa meni ihan kohellukseksi ja rulla suussa juoksenteluksi ettei paremmesta väliä. Aivan suoraan sanottuna syvältä sieltä mihin ei aurinko paista :-o. Viski lähti siis molempiin etukulmiin tohottamalla eikä päässyt kovinkaan pitkään, kun molemmin puolin teki ihan samat eli rulla suuhun ja menoks. Ekalla pistolla vasempaan etukulmaan kääntyi rullan kanssa mua kohden, toisessa etukulmassa oikealle oli jatkanut kohti maalimiestä (ilmeisesti siis hajuvanassa otti rullan), mutta vihelsin ja ärjäsin sen takaisin - tottelevainen koira toki tuli.  Niin, palataan vielä tuohon vasempaan etukulmaan mikä otettiin ensin, siinä otin tuon rulla suussa juoksentelun jälkeen uudelleen lähetyksen, ja lähti ihan hyvin eikä nyt ottanut rullaa suuhun, äijä oli n. 50-60 m aluetta eteenpäin ja ajatus oli ottaa tähän tyhjä, mutta jos nostaa äijän niin hyvä juttu. VIski painalsikin aluetta hienosti eteenpäin ja hukkui jonnekin metsän siimekseen, tuli tosi kaukaa aluetta eteenpäin rullan kanssa, pakko mun oli lähteä näytölle, koska tuli pois aika liki maalimiehen sijaintia. Vei lujaa ja kovaa pitkin metsikköä, vaan ei tavallaan onneksi paikallistanut maalimiestä, sillä se ei ollut käynyt sen luona ottamassa rullaa - otti taas kerran varmastikin vain hajusta. Keskeytin sitten jossain kohden näytön, kun koira vaan juoksi ja toohotti, vein takaisin keskilinjalle ja otettiin se oikea etukulma, johon siis teki tuon minkä jo aiemmin kirjoitin. Sen jälkeen lähetin vain uudelleen sinne oikealle ja se pisto olikin taas sitten hyvä, syvä ja eteenpäin liikkuva - tosin oli sitten lopulta tullut maalimiehelle rullan kanssa (ei tiedä missä kohden otti rullan), ja maalimies vaan otti rullan pois ja syötteli namit ja leikki lelujen kanssa. Sitten otettiin lähetys taas sinne vasempaan ja nyt oli kaikki ihan ok, etsi hyvin ja tuli maalimiehelle ilman rullaa. Sitten tyhjä oikealle, joka jäi tynkä tyhjäksi eli ei kelvannut mulle kyllä mitenkään - tähän uusi ja nyt oli oikein hyvä suoritus eikä rullakaan eksynyt suuhun :-//. Sitten vielä  vasempaan takakulmaan suora palkka äijä, jossa myöskin Viskin suoritus hyvä. Noiden tyhjien korjauskin on nyt vähän niin ja näin .. mutta hemmetti, kun ei oikein tollasia tynkiä voi hyväksyäkkään, ja toisaalta tyhjän korjaaminen ei ole kovin hyvä juttu tuota vale/rulla suussa juoksentelua silmällä pitäen.

V..u on rasittavaa pelleilyä tuo rulla suussa juoksentelu. Jollain tapaa paine aiheuttaa tuon, ihan selkeästi taas kovan motivaatiotreenin (viistokävely) jälkeen paine on niin kova, ettei Viski pysty sitä käsittelemään. Samoin kävi hei huuto-treenien jälkeen. Sitten kun pääsee työskentelemään etukulmista eteenpäin niin painekin tippuu ja rulla pysyy oikeassa paikassa - no, tämä lienee tyypillistä valeilmaisu ongelmassa (toki on kai niitäkin, jossa koiran motivaation hiipuessa rulla otetaan suuhun). Kysymys kuuluukin, että millä hitolla tämän saisi pois? Aika älyttömän vaikea kysymys, mutta ei lannistuta... Nyt on syytä muistaa ilmaisutreeneissäkin AINA ennen ilmaisua nami. Tämän lisäksi en aio nyt ottaa kiintorullaa tiukemmalle vaan tästä jatketaan nyt eteenpäin edelleen kiintorullan kanssa ja virheitä pelkäämättä. Meni syteen tai saveen. Kisoihin ei nyt taaskaan tarvi miettiä, oli aikeissa ilmoittautua piirinmestaruuksiin, mutta eipä tarvitse miettiä nyt.

Tympiihän tämä, mutta minkäs näille teet - onneksi tämä on vain harrastus eikä leipätyöni ;-)). Sitä paitsi nyt on se lohtu, että koira vaikuttaa olevan terve.