Lauantai aamu alkoi erikoisesti. Kävin koirien kanssa takametsässä aamulenkillä ja Viski pongasi elottomalta vaikuttaneen supikoiran. Kutsuin Viskin pois ja katselin kauempaa onko elukka elossa vai ei, sitten se raasu nosti päätään ja yritti nousta istumaan :-((. Supikoira oli todella vaikeasti loukkaantunut ja minulle iski kauhea hätä mitä tehdä sen kanssa. Ei muutakuin kotiin ja soittamaan poliisille asiasta. Onneksi poliisit pääsivät paikalle ja lopettivat eläimen kärsimykset ampumalla sen.. Surullisia tarinoita ..

Tänään kävin Teiskossa Niinan ja Jyrkin kotimaisemissa treenaamassa -kiitos seurasta!!
Viskille tehtii jälki, joka oli meidän mittapuussa mitattuna vaikeahko, n. 40 minsaa vanha ja 200 metriä pitkä. VIski jäljesti tavoilleen tyypillisesti seilaamalla, jana oli vaikea (taas vasemmalle lähtevä aiheutti ongelmia) ja jouduin siinä auttamaan, että pääsi liikkeelle. Jäljellä oli myös kulma, jota ei koskaan aiemmin ollakkaan otettu, se ei ollut Viskille vaikea. Lisäksi jäljellä oli metsäautotien ylitys, joka myös onnistui "pikku" häiriöstä huolimatta hyvin (eikö metsäautotiellä JUURI tullut auto, kun Viski oli jäljestämästä siitä yli!!). Ensimmäistä keppiä lukuunottamatta nosti muut kepit hyvin. Jäljestämiseen tarvisi saada "tiiviimpää nenää", jotta toi seilaaminen rauhoittuisi. Työsarkaa siis olisi.

Otettiin myös tarkkuusetsintä, jossa ensimmäistä kertaa vieraan ihmisen esine. Laitoin pitkästä aikaa myös kulmamerkit, jotka tuottivat taas ongelmaa eli Viski yritti tarjota niitä minulle. Vieras esine aiheutti sen, että Viski kyllä merkkasi esineen melko nopeasti, mutta jatkoi etsimistä ikäänkuin ei tuo vieras esine ollutkaan se mitä ruudusta kuului etsiä. Jonkun ajan jälkeen kuitenkin päätyi nostamaan Niinan sammaleisiin piilottaman mutterin, kun muutakaan ei ollut tarjolla. Olipa hyvä päästä näkemään ettei tuo tarkkuusetsintä olekkaan kunnossa ja että pitää vieraiden esineillä nyt ehdottomasti treenata!

Teimme myös pudotetun esineen noudon. Niina ja Kessu kävivät kävelemässä meille polun ja Niina kulki suorituksen ajan tuomarina perässä. Viski oli liikkeelle lähdössä ihan pihalla, tai ei ehkä pihalla vaan sitä mieltä, että esineruutuunhan tästä lähdetään ja singahti matkaan vaikka piti kulkea "yhdessä" käskyllä sivulla. Voivoi.. otin lähdön uudelleen ja käveltiin alokasluokan matka ja kun oli aika lähettää Viski hakemaan tiputettua hanskaa se taas singahti kuin esineruutuun ja ihan eri suuntaan kuin polulle!! Otin takaisin ja tein uuden lähetyksen ja hanska löytyi siltä reissulta.
Tuohon tarvitsee nyt valmistelevia asioita miettiä, jotta koira olisi heti paremmin selvillä mitä tehdään. Nyt toki oli ensimmäistä kertaa, kun meillä oli mukana joku muu tätä liikettä tehdessä, joten sekin saattoi sekoittaa Viskin ajatukset. Loppu hyvin kaikki hyvin, kuitenkin..

Kaiken kaikkiaan tänäänkin Viski oli ehkä hieman vaisu. Ei se kipeältä vaikuta mutta muutamia kertoja tässä treenaillessani tätä on ilmaantunut, pitäisiköhän olla huolissaan.. Kotona se vaikuttaa kuitenkin ihan normaalilta.