Ja taaaas käytiin jäljellä (näköjään jälkitreenaus kasvaa, kun tulee ongelmia haussa...), tälläkin kertaa kaaren muotoinen 35 minsaa vanha jälki mitaltaan hieman alle 200 m, viisi keppiä ja juustonpaloja matkalla. Jana oli aika merkkausmoka minulta, eli piti ottaa suoraan janan leikkaava jälki, mutta siitä tulikin n. 45 asteen kulmassa leikkaava jälki ja vielä Viskille vaikeammalle puolelle eli lähtö vasempaan. Suoritti Viski kuin ihmeen kaupalla tuon, mutta vähän oli vielä turhan vaikea meidän taidoille..  Sen sijaan tuota vasemmalle lähtöjä täytyisi ottaa enemmän, luultavasti oikealle lähtöjä on tullut tehtyä enemmän. Jäljestäminen oli tänään ihan hirmuisen hyvää ja rauhallista, kummallista - ihanniinkuin treenaus tuottaisi tulosta ;-)? Viskille tuotti ongelmia ainoastaan leveän metsäpolun ylitys (jota sitäkään EI pitänyt jäljelle tulla, mutta se vaan tuli jostain...), jossa hetkeksi jälki hukkui, mutta Viski kyllä löysi sen itsenäisesti takaisin. Ihan hyvä jälkitreeni!!

Otin myös esineruudun. Ideana tällä kertaa saada vaikea ruutu ja vain yksi esine. Ruutu oli normaalia kapeampi, mutta täysmittainen. Etureuna oli tiellä ja alue lähti jyrkästi tieltä alaspäin siten etten nähnyt koiraa kuin noin puoleen väliin asti. Lisäksi alueen halkaisi toinen tie, esineen löytyminen vaati tuon tien ylityksen. Pohja oli kivikkoa ja männikköä, melko vaikea kulkuista. Viski teki kovasti työtä ennenkin kuin taka-alueelta löytyi pienehkö esineenä ollut teippirulla, joka sekin oli jemmattu männikön alkujen sekaan. Suoritus oli siltä osin erinomainen, että Viskin työnteko ei herpaantunut hetkeksikään, vaikka joutui kyllä etsimään melko pitkän tovin ennenkuin esine löytyi. Vielä viime vuonna olin huolissani VIskin tavasta tulla "kysymään" multa neuvoja, jos ei esine heti löytynyt - nyt sellaisesta ei ollut puhettakaan. Olen oikein tyytyväinen tämän päivän suorituksiin!

Treeneistä tultuamme Viski pyörähti vielä pyörälenkillä. On muuten melko vaivalloista yrittää saada sitä pysymään ravilla vähänkään kovemmassa vauhdissa -ei pysy vaan heittää heti sellaiselle ihme puolilaukalle.