Livahdin metsään tekemään Viskille jäljen, ja odotusajalla esineet, tarkkuuden ja pudotetun noudon. Esineruutu (kooltaan ehkä 30x50) oli ihan ok suoritus, ainoastaan etuesinettä joutui etsimään tovin, mutta eipä noita etuesineitä olla paljon treenattukaan. Syytä näköjään niitäkin muistaa aina silloin tällöin ottaa.
Tarkkuusetsinnän ruutu oli 3x3 m, laitoin myös kulmamerkit. Esineenä oli muovipullon korkki jonka laitoin toiseen takakulmaan lehtien alle. Esine nousi aivan samantein varmaankin 10 sekunnin etsinnän jälkeen, Viskillä kävi tuuria :-).
Sitten pudotetun esineen etsintä. Tein polulle ja matka oli meille piiiitkä, ensin valmistelevaa n. 50 m ja tiputuksen jälkeen 70 m. Lisäksi "seuraamista" vahvistin makupaloilla. Ja kaikista näistä johtuen Viskille tuli ongelmia. Ei irtaantuntu kuin "normaaliin" n.30 m kohdalle ja juoksi pariin kertaan takaisin luokseni. Autoin ja käytiin yhdessä hakemassa esine. Sitten tehtiin sama uusiksi, seuraaminen ilman makupaloja, mutta matkat samat. Lähetin Viskin hakemaan esinettä, taas sama n.30m kohdalla käännös ja luokse. Arggh. Kokeilin vielä uudelleen ja nyt hidasti vauhtia siinä samassa kohden, mutta jatkoi kuin jatkoikin haparoiden matkaa eteenpäin ja sitten kuin olisi muistanut, että tiputettu hanska on siellä jossain ja lähti kovaan vauhtiin. Ja esine tuli hienosti :-). Matka oli vain liian pitkä, harppaus tähän matkaan oli liian suuri! Mutta hyvä opetus siinä mielessä, että nyt täytyy tuota matkaa vain ruveta pidentämään!
Sitten vielä jälki, joka oli vanhentunut tunnin. Matkaa oli n.350 m ja melko suoraa pätkää, keppejä 4. Alun kaksi keppiä oli oikein nättiä ja rauhallista jäljestämistä, mutta sitten erään polun ylityksen jälkeen alkoivat ongelmat. Viski yritti mennä useaan otteeseen polkua pitkin ja meidän oli tosi hankala päästä tästä ylitse, autoin takaisin oikealle jäljelle, mutta loppu jäljestäminen oli kuitenkin melko hataraa, ja polun jälkeinen keppikin jäi sitten nostamatta. Viimiselle kepille kuitenkin päädyttiin ilman apuja. Hmm.. tätä täytyy nyt vähän pohtia.. ehkä taas olisi ihan hyvä välillä käväistä peltojäljelläkin, vaikka se onkin mielestäni äääääliömäisen tyhmää...
Mutta tulihan tunnissa treenattua aika paljon :-).