Tänään vietettiin koko päivä Mutalassa Riitan ja Pekan koulutuksessa. Me osallistuttiin Viskin kanssa pk-tottikseen ja saatiin kuunnella Pekan aivan mahtavia ajatuksia tottis(miksei tokokin!)koulutuksesta. Kertakaikkisen onnistunut ja hyödyllinen päivä varmasti kaikille osallistujille.

Viskin kanssa otettiin seuraamista. Siinä edistäminen oli melkoisen hurjaa, samoin taas häiriön alla kontakti pari kertaa tippui, tosin korjasi itse tilanteen hyvin. Henkilöryhmässä jouduin muistuttamaan sillä VIski yritti taas pusutella henkilöä. Edistämiseen nyt ei mitään "Ihmeellistä" neuvoa, lähinnä kokonaisuuden miettimistä ja sitä, että kierrokset nousee edistämistä tulee enemmän - tähän voisi auttaa se että koira treeneissä pääsee oikeasti sillä lelulla purkamaan itseänsä, joten ei saa kiirehtiä sen lelun pois ottamista! Myös sitä voisi miettiä miksi kotipihassa seuraaminen on jo hyvää, mutta kentällä "treeniolosuhteissa" edistää - tässä tilanne ja yliyrittäminen aiheuttanee sen, ja voisi auttaa tuo parempi purkaminen vähentämään yrittämistä. Edistämiseen vanhat jutut - pieniä "tekniikka"treenejä, josta palkka takaa oikeasta paikasta.

Otettiin myös 2 kgn nouto. Eka yrittämä ihan erinomainen suoritus, mutta itseäni häiritsee pieni vauhdin lasku loppuvaiheessa. Kauneusvirheitä. No, siihen tehtiin treeni, jossa mä jätin koiran istumaan, kävelin poispäin ja heitin kapulan tooosi pitkälle ja annoin koiralle luvan noutaa. Viski oli tästä ihan hämillään eikä meinannut uskaltaa noutaa :-o. Otettiin uusiksi ja se oli jo Viskille parempi suoritus. Tämä tuntui hyvältä treeniltä jota voisi silloin tällöin ottaa, niin - eli palkkaus tuli hyvästä tuontivauhdista mulle päin, tällä treenillä saadaan pidempi noutomatka aikaan. 

Keskusteltiin myös Viskin eteenmenossa, jossa edistänyt seuraamisessa. Pekka ehdotti, että vaatisin katsekontaktin (kuten teen noudossa) ennenkuin pääsee eteen, voisi olla hyvä ajatus!

Otettiin myös paikalla olo, joka oli tänään suberrrr. Ei mitään uusia ohjeita, vaan jatketaan samalla mallilla ja ideana se, että mieluummin siedätetään häiriötä varovasti lisää kuin että tulisi liian kova häiriö, joka johtaisi virheeseen. Pallolle vapauttaminen häiriön jälkeen on hyvä juttu. Samoin välillä voi hakea niitä pitkäkestoisia (vaikka 30 minsaa) paikalla olojakin. 

Pekka puhui paljon kisamaisesta treenaamisesta, eikä tarkoittanut palkkaamattomuutta vaan sitä, että asiat tehdään valmistelua myöden kuten kisoissa, vaikka palkattaisiinkin vaikka joka liikkeestä. Näin koira oppii meidän "kisamaisen käytöksen" eikä tilanne ole outo kisoissa. Monille tosi tärkeä neuvo, itse olen jossain määrin kokemuksen myötä oivaltanut tuon, mutta ihan hyvä välillä jäädä kelaamaan esim. sitä, että pitäisikö tuomarin kättely ja sellaisetkin "valmistelut" ottaa treeneihin mukaan... Nyt niitä en ole säännöllisesti tehnyt.

Ainiin, Into-vaavi nukkuu mun jaloissa söpön näköisenä. Into tuli meille viikoksi hoitoon ja Katin sydän särkyi ... Me lähdemme tästä nyt Inton kanssa siskon luokse saunomaan ja katsomaan Idols-finaalia. 

Kuvia Korrien koulutuksesta