Kiitos Tainalle, illalla päästiin Ikaalisiin maneesiin treenaan. Kiitos myös kaikille muille kivasta illasta. Paskasta oli, mutta sitähän se maneesitreenaaminen on.

Tupla aloitti seuraamisella. Annen tehtävä oli kertoa koska liikkuminen tasaantuisi edes vähän, jotta saisi palkattua. Rittävästi, kun lompsi niin tasaantui. Tein pari kertaa nyt niin, että sanoin vähän tiukemmin käskyn uudelleen ja ihan niinkuin sillä olisi ollut vaikutusta. Voisi myös jossain kohden rohjentua hieman nuhtelemaan, kun oikein pomppii ja elää. Ekalla liikkeelle lähtö käskyllä meinaa nyt vähän istuessa hypähtää liikkeelle, täytyykin olla tarkkana. Mä tykkään siitä, että seuraa käskyn kuultuaan Tupla nostaa pään ylös ja ikäänkuin ryhdistäytyy, mutta tollasta hypähdystä luonnollisestikaan ei tarvis tehdä. Lopuksi myös muutama liikkeelle lähtö pallo taskussa, nämä olivat paaaaljon parempia kuin pallo kädessä.

Sitten luoksetulo. Anne käskytti kisamaisesti. Taas oli siirrellyt etutassujaan parikin kertaa, kun lähdin liikkumaan. Täytyy kait tohon ruveta puuttumaan. Muutoin luoksetulo vissiin oli ihan jees. Loppuasentoa en tehnyt. Niitä on edelleen hinkattu ihan erikseen eikä vielä yhdistetty "kovaan vauhtiin".

Sitten ruutua. Ensin ilman palloa. Nyt tuli huono ruutu. Meni hämymerkille ja sieltä ruutuun sivusta sisään ja haahuili siellä ja täällä ruudussa ja merkeillä. Uusinta parempi, mutta jäi aika eteen. Kolmas toisto oli parempi, paitsi loikka ruutuun, ja ruudussa olikin hiekkaan piilotettu pallo. Neljäs läheltä ilman palloa ja pelkkää paikkaa vahvistaen, hyvä paikka ja hyvin meni ilman loikkaa.

Maahanmenoja, jossa kriteerinä se, että myös peppu maahan. Anne sai luvan naksauttaa vaikka olisi vähän hitaampikin, jos vain pylly menee maihin. Välillä onnistui ja välillä ei. Silti haluan nyt kuurina näitä ottaa ilman apuja. Pakko koirankin on alkaa ymmärtää, että ilman apuja on onnistuttava. Nopeutta voi sitten taas jossain kohden kait hakea lisää, jos ei tulee rutiinin myötä "itsestään".

Viski teki hyvän paikalla olon muiden treenatessa.