Viski oli tänään Piiran käsittelyssä. Viimeksihän me kävimme joskus marraskuun puolella ja tällöin Piira suositteli meille back on track-loimea. Ja koska minä luotan Piiran ammattitaitoon niin loimihan hommattiin samantein ja sitä on myös säännöllisesti käytetty. Multa on jo aiemminkin kyselty, että miltä loimi tuntuu ja onko siitä ollut hyötyä. En ole osannut vastata mitään muutakuin  "en oikein tiedä". Nyt osaan. Nimittäin Viski oli ensimmäistä kertaa Piiran käsittelyssä aivan erinomaisessa kunnossa!! Lantio oli suora eikä jumeja ollut missään, ainoastaan rintarangassa oli vähän kireyttä, johon Viski hoidossakin reagoi. Olkoon niin tai näin niin minä (ja Piira...) olen sitä mieltä, että loimen käyttö on helpottanut Viskin oloa ja tietysti suur kiitos myös Katille siitä, että on huolehtinut hyvin Viskin lämmittelyt agilitytreenien yhteydessä - tuohan on äärimmäisen tärkeä asia myöskin! Viskihän on tänä talvena agilitya treenannut paljon (sekä mattopohjalla että maneesissa), joten treenamattomuudesta ei tosiaankaan voi hyvää fyysistä kuntoa nyt kiittää!

Viskihän pukeutuu mielellään loimeen ja tämä on kuulema normaali ilmiö koiralle, joka saa apua "bot" loimesta. Niin tai näin, jatkamme entistä ahkerammin loimen käyttöä :-)! Jos nyt jotakuta kiinnostaa niin meille on anettu ohjeeksi pitää loimea vähintään 3-4 krt/viikossa ja vähintään 3-4 tunnin ajan. Eikä missään nimessä tuta loimea ole tarkoitettu lämmittelyloimeksi vaan koira lämmitellään _ilman_ loimea ja vasta lämmittelyn/suorituksen jälkeen loimi laitetaan koiralle päälle. Viskilläkin loimi asettuu edestä siten, että liikerata ei ole kyllä etujaloista "vapaa", jos loimen kanssa pitäisi liikkua.

Sen verran täytyi vielä blogista tarkistella, että ensimmäinen Piiralla käyntimme on ollut joulukuussa 2006. Sen jälkeen ollaan käyty säännöllisesti muutamien kuukausien välein ja ongelmat ovat olleet "lantio vino ja kireyttä erityisesti etuosassa, kyljissä ja takaosassa", vaihdellen hieman käyntikerrasta riippuen. Joten, ei tässä ihan sattumasta tällä kertaa voi olla kyse (kenellehän minun täytyy tätä todistella :-O???).