Nyt on Viskin jälkiurakin korkattu, tuloksena mukavasti 270p ja JK1. Kisapaikkana oli Ulvila, maasto ainakin meillä oli mukavaa tasaista metsikköä (niitä mustikanvarpuja kyllä oli...), tottiskenttä ihanasti viheriöllä ja esineruutukin mukavassa aukeassa "lepikossa". Ja sää mitä ihanteellisin, joten siinähän sitä onnistumiselle otolliset olosuhteet :-).

Ensin jäljelle, Viski numerolla 3. Lähti hyvin janaa eteenpäin, ei kovin vauhdilla, enemmänkin ehkä tavallista rauhallisemmin. Reagoi reilun puolen välin jälkeen ja kääntyi jäljelle tosi hienosti- tai näin mä siis luulin tuossa kohden. Jatko jäljestystä, kun mitään ei kuulunut minäkin lähdin matkaan ja tuumin, että sepä meni komeasti. Sitten hetken päästä huudeltiin "takaisin janalle", olin siis jo minäkin poistunut ihan reilusti janalta (tuomarin mielestä oli n. 5 metrin päässä - minun näkemykseni on tästä aika erilainen). No, olin aika hämilläni, lähdin takaisin janalle päin ja kutsuin Viskiäkin, se lähti autotielle päin ja teki siellä lenkin ja tuli takaisin luokseni janalle, lähetin ikäänkuin vastakkaiseen suuntaan, koska luulin että olimme jotenkin kummallisesti takajäljellä, joka meni "oudosti"" kyllä muualle kuin autotielle... Viski lähti taas jäljestämään, meni hetken ja kääntyi =takajäljellä siis aivan varmasti. Ja sitten olinkin ihmeissäni, että mitä helvettiä!?? Koirakin jo siinä sitten tuumi ihan samaa.. Sitten ajattelin, että jotain pitää tehdä, ja sanoin Viskille, että hyvä poika missä jälki. Sitten se lähti taas sinne mistä me kertaalleen jo kutsuttiin pois (tuomarin mielestä emme menneet samaan kohtaan). Lähdin kuitenkin perässä ja tuumin, että no niin, se kisa oli siinä, mutten halunnut ottaa koiraa pois, koska se mun mielestä taas jäljesti, ajattelin katsoa mihin se oikein mut vie. Nyt meitä ei kutsuttu poiskaan ja hetken päästä Viski olikin ekalla kepillä. SEn jälkeen nousi hienosti kaikki muutkin kepit. Jälki oli helppo ja tuntui aika lyhyeltäkin.

Kisapaikalla keskustelin tuomarin (jäljen ja tottiksen meillä arvosteli Harri Heikkonen)kanssa tulkinnasta, meidän näkemykset olviat todella erilaiset, hänen mielestään koirani ei missään vaiheessa jäljestänyt (kuten hän sanoi "sehän onkin hakukoira") vaan haahuili ja sen vuoksi kutsui meidät pois, emmekä olleet jäljellä päinkään. En ymmärrä miten näkemyksemme oli noin erilaiset, minun mielestäni kun Viski lähti janalta juuri niinkuin se osaa parhaimmillaan -ei se osaa jäljestää yhtään nenä tuota alempana, se menee aina nenä suurinpiirtein aluskasvullisuuden yläpuolella :-(. Tämän se tuomari kai sitten tulkitsi haahuiluksi - en tiedä!?  Kurja juttu, harmittaa tietysti se, että ei ihan tarkkaan tiedä mitä tuossa nyt oikein tapahtui.. Pisteillä nyt ei niinkään ollut mitään merkitystä. Janalta siis lähti 20 pistettä tästä sähläyksestä.

Sitten tottis. Viski seurasi paremmin kuin vissiin koskaan kisatilanteessa, tuomari ihan oikein huomautti että ensimmäinen suora oli väljempi, sen jälkeen koira tiivisti kontaktia paremmaksi.Mutta tämä oli jo selkeästi kivempi suoritus kuin esim. viimeksi, henkilöryhmässä taas ote vähän väljentyi. Jäävät liikkeet ok, paitsi maahanmenossa "ohjaajan tulisi olla tarkempi askelten kanssa". Tasamaa nouto, olisi voinut tuoda samalla vauhdilla minulle kuin lähti kapulalle. Hyppynoudossa kosketti mennen tullen. A-noudon koira olisi voinut kivetä voimakkaammin??? Eteenmeno super :-), paitsi ettei meinannut MILLÄÄN nousta ylös maasta. Paikalla olo mainio, tuomarin tulkinta "koirasi nukkuu paikalla olossa....", niin ja paikalla olosta ei myöskään noussut sivulle... Pisteet 90. Oli oikeasti hyvä, että oli noin tarkka tuomari, joka sanoi kaikista pienistäkin virheistä, muistuu taas mieleen, että asiat eivät ole ihan täysin kohdillaan tottiksessa...

Esineet olivat sitten taas nopea suoritus, yksi esine ei niin vaativa homma ole :-). Joten, 150+30+90=270 ja jk1. Ihan ok :-). Lopuksi käytiin vähän tottistelemassa ja leikkimässä kentällä, jotta jäisi kisatilanteista edes vähän sellainen leikkimisfiilis :-o