No onhan ollut tänään treenin täyteinen päivä.

Töiden jälkeen tein lähtöä bh-kurssille Mutalaan. Kurvasin ensin yhden sekaheinikkopellon kautta ja sinne SAI tehtyä pikkuruisen jäljen Tumpulle. Täytyy kyllä nämä pikkuruiset pennujäljet jättää jo väliin, sen verran haipakkaa Tumppu paineli - kinkun palat vaan lenteli, kun nenä viisti maata, mutta namit ei ihan justiinsa kauheasti hidastanut vauhtia. Lienee syytä vanhentaa ja vaikeuttaa jälkiä ihan reilusti. Edelleenkään en aio tehdä sitä "peltojälkikoiraa", joten mä arvostan kyllä tuota intoa ja tekemisen meininkiä jäljelläkin . Tuplalla pysyy nenä hyvin maassa ja kulmatkin osasi - vauhdista huolimatta - suorittaa hyvin. En tiedä miksi, mutta joka tapauksessa palkkasin jäljen loputtua pallolla (vissiin mun mielestä liian vähän vauhtia tai jotain...), Tuplan mielestä pallo ei meinannut viedä voittoa jäljen ajamisesta! No, onpa löytynyt jokin, joka vie pallosta voiton.... Täytynee ehkä ensi kerralla ihan vähän vaikeuttaa tätä hommaa, muutoin ei oikein ole järkeä.

Sitten Mutalaan. Ehdittiin paikalle vähän ennen kuutta. Tupla pääsi siis tottistelemaan. Hyppyä otettiin moneen kertaan, kun eilen oli niin hukassa. Tänään onnistui hyvin ja tehtiin jo täyskorkeakin tokoesteen hyppy. Hyvin se ponnasee korkealle ettei osuisi esteeseen.

Seuraamista testailtiin vähän eri palkkauksin. Lelu oli kainalossa, lelu oli vasurissa kädessä selän takana, lelu oli taskussa ja lelu oli takana taskussa. Hmm... vähän nyt huolestuttaa, paikka nimittäin on siirtymässä turhan eteen. Parhaita pätkiä sain nyt aikaan lelu takana kädessä tai kainalossa. Palkkasin välillä myös namilla.

Lopuksi liikkeestä seisomista pariin otteeseen - en nähnyt miten pysähtyi, toivottavasti hyvin... Ja maahanmeno, tässä läsähti napakasti maihin.

Kurssin jälkeen tein vielä Viskille pienen jäljen tai siis janan. Se vanhentui 30-40  minsaa eli sen aikaa, kun käytiin tekemässä ilmasuja... Tuplalla useampi haukku, kaikki tänään vähän "kimitystä" eli sellaista korkeaa haukkua. En pidä siitä tyylistä. Mutta no, palkattiin se silti, vaikka Iikka yrittikin löytää vakaamman ja matalampaa haukkua. Otettiin haukkuja ison kuusihässäkän alla ja lisäksi kannon takana, kaikissa myös lakana maalimiehen päällä. Että tuleepa nyt nämäkin  versiot testattua.

Viskin jälki meni sujuvasta janalta ensin takajäljelle - ihan niinkuin monesti ennenkin . Ajoi kuitenkin hyvin pienen jäljen pätkän ja löisi minimaalisen kepin. Kaipa toikin taito on tallella. Täytyy vielä huomauttaa, että JUURI kun oltiin menossa jäljelle, meidän janan läpi kulki ihminen ja koira... Ja tietty sinne takajäljen suuntaan. Uskoakseni Viski ei kuitenkaan reagoinut siihen hajuun vaan pongas sen vanhemman (ja mun...) jäljen.

Huuhhuh.. eikai tämä taas mene tähän touhuun, että kaikki mahdolliset asiat on treenattava samana päivänä... Olishan tossa vielä ehtinyt vaikka agiesteet kantaa kentälle...