Uskaltaakohan kirjoittaa mitään, kun olen tässä pari päivää ollut varsin hajamielinen ja epäillyt muutamaankin kerran mielenterveyttäni. Ehkä välillä täytyy hieman löysätä ja vain vaikka rentoutua sohvan äärellä, että lataisi noita omia akkujakin toisinaan... No, sitten asiaan.

Jouduin tänään jättämään väliin kimppatokoilut, mutta singahdin Cittarin loskaparkkikselle ottaan pikku tokottelut. Tai ihan ensin Edenin parkkikselle ottamaan Viskillä esineruutua muistuttaakseni mitä se sellainen on. Hyvin Vipatus nosti kolme esinettä lumiaukealla, jossa oli paljon pissoja ja kakkoja - jokin yleinen koirien käymälä siis. Lumeen sai kyllä hyvin piilotettua esineet, ihan hyvä harjoitus.

Tuplalle tein lähinnä esineen tuontia mulle käteen, se kun luultavasti on haastavin osio meidän esineruudussa. Ihan hyvin veijari oivalsi, että siitä saa pallon palkaksi ja esineet alkoivat nousta kätöseen vinhaa vauhtia.

Sitten Cittarille. Piti tehdä Tuplan kanssa häiriötreeniä siinä ovien läheisyydessä. Parkkis oli niiiiiiin märkä ja loskainen, että siirryin suosiolla reuna-alueelle, josta löysin ihan kohtuullisen alueen. Tupla aloitti seuraamisella. Vieläkin lelu taskussa pelittää kivasti, vaaarana on edistäminen ja erkaantuminen sivu suunnassa, mutta yritän nyt kovasti vahtia ja varoa niistä ainakaan palkkaamasta. Toki, nyt tehdään vain sivulla olemista ja askeleen kahden seuraamisia.

Sitten tasamaa nouto ohjatun kapulalla. Mun PITI palkata heti nostosta, mutta en tajua mikä oikosulku tuli ja unohdin.. Niinpä sitten otin kokeilu mielessä loppuun asti tuonnin ja luovutusasento oli hyvä, ilman apuja. Mutta se vauhti puuttuu.. Maassa oli sen verran lunta ja loskaa, etten ottanut toista noutoa, kun en haluaisi sen noston olevan yhtään vaikeampi alustan vuoksi. Jos vaikka huomenna hallissa ...

Sitten tunnarin piilotusta lumihankeen. Sinne se meni kökköjen sekaan omaansa etsimään ja luonnollisesti löysi. Palkkaus namilla tuonnista. Otin tämän kaksi kertaa.

Näiden lisäksi vielä ruutua. Ensin tyhjään ruutuun, Tupla olikin ruudun jo ponganut hyvin. Mutta sitten... voi däääm, ruutu, joka on pelittänyt kivasti, on nyt alkanut lahota.. Tupla meni ruudun merkiltä merkille... "Onneksi" ruudussa ei nyt ollut palloa valmiina, kutsuin sen pois ja otettiin uusinta. No, nyt kävi sitten ekan merkin luona ja sen jälkeen ruutuun sisään, josta sai palkan - ei olisi ehkä pitänyt kyllä tostakaan palkata. Sitten vein ruutuun pallon, piilotin sen lumeen vähän, ettei näkyisi kilometrin päähän. Ja lähetys - Tupla singahti taaaaas merkeille ja otti niistä yhden suuhun ja lähti tuomaan mulle... Jep jep. Ja uusintana aivan sama juttu. Ei auttanut muukuin näyttää pallon vienti (piilotin sen silti lumeen) reilusti ja jo alkoi taas pelittää ruutuun meno. Uusinta samalla tavalla ja sekin onnistui. Luulen, että Tupla ei pystynyt esineruututreenin, noudon ja tunnarin jälkeen nyt hahmottamaan ruututreeniä, jossa oli vielä kaiken lisäksi Tuplalle uudet siniset merkit. Oli liian paljon "liikkuvia" osia ja Tupla ei pysynyt kärryillä mistä oli kyse. Luonnollisesti myös merkkitreenien aloittaminen voi näkyä jossain kohden ruututreenissä.. Ehkä siis jatkamme huomenna ruututreeniäkin.