Järjetön määrä koiria Ylökin torstaitottiksissa, jossa olin vetäjänä - aloittelevempien ryhmässä nelisenkymmentä koiraa JA meitä ohjaajia KAKSI!! Huhhuh, aika urakka :-).

No, ennen tottiksia otin Viskillä treenit. Tänään seuraamista namipalkalla, tiheää palkkausta oikeasta paikasta, käännöksiä ja namipalkkaa, pysähdyksiä ja namia. Tässä ei mitään kummallista ilmaantunut. Sitten noudot, jotka kaikki olivat onnistuneita, ei siis erityishuomioita. Lopuksi eteen meno, jota ei alku suunnitelman mukaan edes pitänyt ottaa... Eteen menossa seuraamisesta ensin namipalkkaa, ja " lähetys" uudelleen . Eteenmenon irtaantuminen oli vauhdikas ja suora, maahanmeno upea - tästä palkkasin heti. Seuraavilla eteenmeno treenikerroilla voisi taas ottaa suoraan palkalle juoksemista, jotta vauhti ja suunta pysyy jatkossakin hyvänä.

Torstaitottiksen jälkeen (kaksi tuntia) otin vielä Viskin autosta. Se oli kerännyt mukavat kierrokset katsellessaan muiden treenailuja. Kentällä oli vielä toistakymmentä koiraa paikalla, ja otinkin Viskillä lelulla ensin vähän kierroksia vielä lisää ylös ja siitä heti tosi rankkaa häiriöseuraamista. Kierrokset oli koiralla melko tapissa, seuraaminen oli kontaktin osalta ihme kyllä hyvää, mutta muuten se oli hyvin jännittynyt ja liitoksistaan repeämäisillään. Mutta tulihan testattua se, että tosiaan, jos kierrokset on tarpeeksi korkealla saa häiriönkin määrä olla melko suurta ja kontakti silti kestää. Koirasta kyllä näki, ettei seuraaminen ollut paineetonta tai rentoa - kaikkea muuta. No, tulihan testattua..