Aamulla ennen kuutta nokka kohti Porvoota ja EK-kisaa. Tarkoituksena saada se yksi koulari ja menolippu sm-kisoihin.

Porvoossa oltiinkin hyvissä ajoin paikalla ja kisa alkoi jäljellä. Vettä oli ilmassa ja maasto aivan loistava. Jana tuntui menevän hyvin, kepit nousi varmasti. Yhdessä kulmassa Viski teki pienen tarkistuslenkin, muutoin ihan nappisuoritus. Janalta lähtikin yksi piste, koska olin ollut liian hätäinen. Jälkeenpäin selvisi, että mä en saisikaan janalta lähteä viistosti kohti koiraa vaan pitäisi lähteä aina 90 asteen kulmassa, kuten jälkikin lähtee (minkä myös olin unohtanut, olen treenannut kaikkia kulmia ja ajatellut, että kisoissakin voi niin olla..). No, täytyy muistaa ensi kerralla!

Sitten esineisiin. Melko helppo ruutu ja isot esineet. Viski nosti nopeasti kaikki kolme, mutta vaihtoi kertaalleen esineen!!! Vasemmasta takakulmasta nousi eka esine, toi mulle keskelle, mihin olin siirtynyt ja samalla reissulla vaihtoi keskellä etuesineeseen... uuups. Tästä yksi piste.

Ilma alkoi lämmetä ja pahin edessä eli haku. Viski oli kohtuullisen hyvä tänään - ei todellakaan huippu, mutta hyvä. Palasi pariin kertaan vasempaan etukulmaan - en tiedä miksi, muutoin irtaantui sinne mihin näytin ja liikkui kohtuullisesti - ei vauhdikkaasti, mutta laukalla. Ekalla ilmaisulla tiputti rullan liian aikasin, tuomari ei tästä kyllä huomauttanut. Muutoin ilmaisut mainiot. Kaksi pistettä lähti hakuun.

Sitten vielä tarkkuus. Se meinas iskeä hikeä pintaan. VIski jumitti ihan etureunaan, haisteli ja haisteli. Ärsyttävästi jumiutui. Otin sen pois ja lähetin uudelleen, palas takaisin eteen ja sitten lähti itse taka-alueelle, josta toi hyvin esineenä olleen 20 sentin kolikon. Yksi piste pois.

Ja maastot päättyivät pudotettuun, joka oli hauskasti hiekkamontussa isolla soratiellä. Aivan järkyttävän kuuma paikka! Viskin vauhti oli laukkaa, mutta rauhallista. Tästä yksi piste pois. Maastosta yhteensä 194p.

Tottis olikin kauniissa Porvoon vanhassa kaupungissa aivan sen palaneen kirkon vierellä. Ensin yksilöliikkeet. Taisi olla erittäin hyvää kaikki, paitsi eteenmeno, jossa kaksi käskyä, että meni maahan, oli tyydyttävä. Paikalla olo aivan kamala. Liikkui melkein heti ryömien kenttää kohden.. aivan persiistä. Tämä taisi mennä käytännössä nollille. Pisteet 82. Tottiksesta jäi muutama juttu mieleen. Seuraamisen edistäminen on kyllä tuntuvaa, mutta ei tunnu Häkkisen Vesaa haittaavan. Kaikki jäävät oikein, mutta "voisi tehdä energisemmin", lisäksi luoksetulot jäi tosi kauas, samoin tasamaa noudon luovutus - ehkä Viski on katsellut kuinka olen yrittänyt saada Tuplaa irti minusta noissa liikkeissä . Seuraamisessa tuntuu vanha reilu kontaktiongelma olevan mennyttä, vieläkin oli hetkiä, kun kontakti tippui, mutta sellaista pahaa kontaktimenetystä ei tullut ollenkaan. Mutta toi paikalla olo... voi voi voi. Täytyy kai tehdä niitä kisamaisia harjoituksia ja joku vieras ihminen saisi käydä sille kertomassa, että on tuhma koira....

POrvoon kisat olivat muutoin erinomaisesti järjestetty!! Kahvia, pullaa ja leipää tarjolla maastossa - aivan ilmaiseksi