Aivan hullun hommaa tämäkin! Kun remonttipuuhat tuntuivat kaatuvan ihan oikeasti niskaan lähdin metsään koirien kanssa ja treenivehkeet mukaan. Vettä rupesi satamaan ihan kaatamalla, mutta päätin viedä treenisuunnitelmani läpi vaikka tulisi ämmiä taivaalta. Ensin jälki (kepit taas ihan viime hetkessä tehtyjä, litimärkiä siis), jossa kuusi keppiä n. 30-60 metrin välein, vanhentumisaika 30 minsaa. Tämän Viski ajoi aivan kuin olisi koko ikänsä ollut jälkikoira! Aika uskomaton juttu, mutta no, olen kuullut ennenkin että jotkut koirat vain ovat jälkikoiria luonnostaan. Nyt tietysti meidän jäljet ovat olleet äärimmäisen helppoja ja ne todelliset taidot toki mitataan sitten ihan muualla, mutta ainakin alku on lähtenyt hyvin käyntiin. Nyt täytyy vanhentaa jälkiä ja pituuttakin voisi lisätä. Kulmia sun muita "hienouksia" aletaan harrastaa vasta ensi keväänä.

Sillä aikaa kun jälki oli vanhenemassa otin tarkkuusetsintää. Tähän otin mukaan ensimmäistä kertaa kulmamerkit (kiitos hyvistä etsintäkokeen treenivinkeistä Kivahon Miialle!), jotka tuottivatkin vähän ongelmia - tosin vain vähän :-)). Kun lähetin Viskin tarkkuuteen, se nappasi ensimmäisen kulmamerkin suuhunsa ihan oikein hyökkäämällä, kielsin, vein kulmamerkin takaisin ja lähetin koiran uudelleen. Ja Viski ryntäsi takakulman merkille ja sama hoomma.. Taas kielsin ja vein merkin takaisin ja lähetin koiran tarkkuuteen. Ja kas- nyt Viski ryhtyikin haistelmaan ruutua eikä mennytkään kauaa kun viiden sentin kolikko löytyi keskeltä ruutua. Miialta sain hyviä vinkkejä myös erilaisista tarkkuuden esineistä, mutta nyt mä unohdin ottaa mukaan esinettä tähän tarkoitukseen ja autossa oli kolikko - joten...

Otin myös pudotetun esineen noudon. Ensin n. 40 metrin haku helpolla oikein leveällä polulla, esine oli sellaisen mutkan takana, joten koira joutui kuitenkin vähän tuumimaan mitä tekee, kun ei nähnyt siis esinettä. Tämä oli oikein hyvä vauhdikas suoritus. Otin vielä toisen, pienen lähes olemattomalla polulla ja hakumatka edelleen 40 m. Tämäkin mallikas suoritus.
Pudotettuun mun pitäs nyt päättää mitä teen tuon seuraamisosuuden kanssa. Nyt ollaan menty "yhdessä"-käskyllä ja se ei oikein ole kaunista.. Seuraamis-käskykin on vähän huono tohon tarkoitukseen. Täytyisi ehkä "yhdessä-käsky" tehdä tiiviimmäksi, tai vaihtaa kokonaan tähän oma käskynsä. No, täytyy pohtia. Pudotetun hakumatkaa voi myös nyt pidentää, noi helpot alkaa sujua hyvin ja vaatimustasoa voi vähän nostaa.
Ja kun nämä jutut oli tehty olin aivan litimärkä, vaikka päällä oli sadetakki ja -housut... Mukavaa tämä koiraharrastus :-)