Tänään aloitimme ProCanis agilitykurssin Mouhijärvellä. Halli oli mainio, vaikkakin vähän ahdas, mattopohjaa oli tosi kiva päästä kokeilemaan. Matto ei aiheuttanut sen paremmin Viskille kuin minullekkaan mitään ihme fiiliksiä, ehkä se ainoastaan, että ihanaa kun ei jalat uppoa maneesin hiekkaan :-).

Treenattiin paljon vain hyppyjä ja niitäkin aika pienessä tilassa. Maria suositteli käyttämään paljon vastakkaista kättä ja ihan tiukkaakin käskytystä (tietyissä tilanteissa kuten valsseissa) ja näin koira pysyy koko ajan tiiviisti hanskassa ilman pitkä kaarroksia sinne, tänne ja tuonne. Tämä tuntui muutaman ajatuksen vaihdon jälkeen ihan hyvältä ratkaisulta Viskille. Nythän ollaan käytännössä tehty enemmän vain irtaantumista ja ehkäpä koira onkin nyt vähän tietyllä tapaa holtiton singahtelija (vaikkei siis mitenkään nyt singahtele pitkälle) ja se ihan kädessä kulkeminen on varmastikin jäänyt taka-alalle, kun sitä ei ole vahvistettu -päinvastoin. Nyt sitten tänään piti kulkea tosi paljon tiukassa hallinnassa ja se oli kyllä hankalaa. Lisähankaluuden tuotti toi vastakkaiden käden käyttö, joka oli mulle ihan riittävän haastavaa.

Agility on laji, jossa ohjaustapoja on triljoona, nyt kun viikonloppuna oltiin Laamasen kurssilla ja tänään tuolla niin ajatukset on kyllä jossain määrin ristiriitaiset. Varsinkin kun ei muutenkaan tämä(kään) laji ole kovin hyvin vielä hallussa. Nyt vielä lokakuun alusta aloitetaan uudessa talviryhmässä treenaus, joten voi pää olla hyvin hyvin sekaisin kohta :-p. ProCanis kurssiahan on kaiken kaikkiaan kuusi kertaa (josta viimeiselle en pääse ellei joku haluaisi tuurata mua ja viedä Viski kurssille puolestani....vapaaehtoisia :-)), joten siinä mielessä nyt on hyvää saumaa treenata Marian ajatusten mukaan, varsinkin kun ne tuntuivat ihan hyviltä, mutta vaatii taas itseltä jonkin verran pusertamista, että muistan vielä toteuttaakin ... No, ensi viikolla on taas uudet kujeet! Niin, siitä vielä piti sanoa, että rimojen tiputuksista keskusteltiin, että voinko sanoa niistä vai en. No.. Maria vähän epäröi tota sanomista, eli jos sen moitteen ajoitus on väärä niin voiko siitä olla loppupeleissä enemmän harmia kuin hyötyä? Sen sijaan nyt kohdellaan kaltoin koiraa, jos se tärppii radalla käsille tai muihin mun ruumiin osiin :-p - siitä tehdään nyt ehdottomasti kiellettyä.

Huoh, pohtimista..