Saatiin Hanna ja Tiiti seuraksemme ja lähdettiin treenaan vähän tottista ja esineitä. Viskillä ensin tottiksessa paikalla makuu, jossa Hanna kuivaharjoitteli kaavion läpi ilman koiraa. Viskille tämä ei tuottanut mitään ongelmia ja pää pysyi visusti paikoillaan. Koira hetkeksi autoon tämän jälkeen ja sitten uusinta "kierros". Ensin seuraamista, jossa paikoitellen edisti ja paikoitellen oli tosi hyvä paikka. Pitää vaan olla niin perhanan tiukka ja tarkka tuon seuraamisen kanssa, ettei pääsisi edistämään - tai ei ainakaan saisi siitä palkkaa. Paljon tuo on parantunut, mutta kyllä se väärä käytösmalli tulee tosi herkästi aina takaisin.. No, nykyisin ei ole enään niin paljon murhetta kontaktin kanssa kuin nuorempana oli, mutta kyllä tämä seuraaminen ON vaikea liike... Otettiin myös kolmionouto, jossa annoin melko kovan häiriön ja tuontimatka oli n. 40-50 metriä. Viskiltä heti käskyn saatuaan varma hyvä kapulalle meno, mutta nostaminen oli vähän sanoisinko sähläystä ja pyörittelyä, tuonti sen sijaan vauhdikas ja voimakas - palkkasin lennosta. Sitten vielä eteenmeno pallolle. Seuraamista jouduin korjailemaan pariinkin kertaan, kun ei millään meinannut malttaa pysyä oikealla kohdalla. Eteenmeno oli ihan ok, vauhtia voisi olla kyllä vieläkin lisää, kovempaakin koira kyllä pääsisi liikkumaan. Ihan mukavat pikku tottistelut.

Sitten esineet. Viskillä vain yksi ainoa esine ruudun keskiosassa. Tänään ruutu oli kyllä aika huono suoritus. Tai oikeastaan huolen aiheenani oli se, että tuli parikin kertaa ruudusta pois etsimisen jälkeen, kun ei esinettä löytänyt. Viime aikoina Viski on etsinyt hyvin vaikkei esinettä löytyisikään eikä ole tullut pois ruudusta luokseni. Liekö Veetin jäljet vai rankkasade vai mikä ollut syynä, mutta tämän päivän suoritukseen en ollut kyllä tyytyväinen. Itse löytö kyllä sitten tapahtui sitten ihan hyvin, kun Hanna vihjasi ihan aiheellisesti, että josko lähettäisin paremmin tuulen alapuolelta.

Illalla katselin juuri postissa tullutta Tending-leirin haku-dvd.tä. Täytyy ajatuksella katsella se vielä pariinkin kertaan läpi sen verran hyviä ohjeita Gunnel mielestäni antoi yhdelle jos toisellekin koiralle!

Pongasin Viskin pujottelukuvan Lempäälän agikisoista, kuvaajana Henna "joku"..Kuvassa näytän siltä kuin oikein jäisi odottamaan taakse, että tekisikö se virheen loppu päässä vai ei... Veikkaan kuitenkin, että tällä radalla ei virhettä kuitenkaan tuosta keppiosiosta tullut :-p
857609.jpg