Tänään otettiin kuusi hei-huuto äijää Viskille. Ideana se, että saan vahvistettua koiralle, että todellakin alueella ON äijä (eikä tyhjä pisto..) ja toisekseen hei huudon jälkeen äijä siirtyi aluetta sivurajalla n. 10-15 m eteenpäin, jotta saadaan koira liikkumaan taas pistoilla aluetta eteenpäin eikä vain tekemään piikki suoraa pistoa ja palaamaan mun luokse. Kaikilla äijillä suorat palkat ja tuoden joko syötellen tai lelulla leikkien koira keskilinjalle.
Treeni onnistui oikeastaan äärimmäisen hyvin. Alue oli vaikeahko kallioista ja osittain myös soista suopursua, hajut liikkuivat varmaankin hyvin meidän normaaleista treeneistä poikkeavasti (löysin tämän alueen hiljakkoin ja on selkeästi aiemmista treenialueista poikkeava!). Viski joutui jokaisella pistolla tekemään ihan kunnolla töitä että löysi äijän ja toisaalta juuri se mitä halusin vahvistui - eli työn teko ja siitä onnistuminen.
Luultavasti vielä ensi kerrallakin teen samanlaisen treenin, mutta kovin pitkään en näitäkään halua jatkaa, mutta täytyy nyt taas tuumia.. Joka tapauksessa tänään treeneissä onnistuttiin saamaan aikaan juuri se mitä haluttiin!