Onko koirillakin uhmaikä? Vai mikä Tumppua vaivaa? Se on viime päivinä aivan selkeästi haastanut minua milloin milläkin tavalla, mm. haukkumalla ja napsimalla. Se on aivan mahdottoman energinen eikä oikein malta rauhoittua kotona muutakuin häkissään. Suorastaan vähän rasittava ollut koko kuluneen viikon...

Tänään käytiin tästäKIN syystä lenkeillä eri aikaan, eli Tumppu yksin ja vanhat koirat sitten omana porukkanansa (kolmen koplan lenkitys on viime aikoina ollut yhtä helvettiä.. Tupla sinkoilee mihin sattuu jne). Tumppu pääsi harjoittelemaan samalla reissulla bh-kokeen kaupunkiosuutta olemalla lähikaupan Siwan edessä ihan yksin (en tokikaan mihinkään kauppaan mennyt, kunhan vaan hengailin). Aika rehvelin näköisenä se siellä kökötti ja melko levottomana, mutta hiljaa. Täytyykin silloin tällöin tehdä muutama tuollainenkin harjoite.

Pihatottistelut ovat jatkuneet. TÄnään ollut ohjelmassa liikkeestä istumista iltapäivällä ja nyt illalla liikkeestä seisomista. Avuin tottakai. Kotona ollaan tehty sekä paikkamakuuta että istumista ja nyt jo on havaittavissa, että makuu on sille "mieluisampi" valinta kuin istuminen. Joten ehkä tuota istumista nyt pidämme enemmän ohjelmistossa. Seuraaminen ei ole tänäänkään tuntunut erityisen hyvältä, mutta sitäkin on yritetty treenata.